9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la groapa de gunoi din Uricani

Incendiu la groapa de gunoi din Uricani

Un puternic incendiu a izbucnit ieri-dimineaţă la groapa de gunoi a oraşului Uricani, iar fumul s-a ridicat deasupra întregii localităţi, deoarece groapa de gunoi se află la câteva sute de metri de locuinţele localnicilor. „Locuiesc în apropierea gropii de gunoi a oraşului Uricani, fosta carieră Balomir. Dimineaţă am observat că în perimetrul acesteia este un incendiu puternic ce se întindea pe 30 – 40 m, cuprinzând practic toată linia pe care se depozitează gunoiul. Am sunat la primărie, unde am comunicat situaţia, cerând să fie informat primarul despre această situaţie. Am sunat înainte de începerea programului la primărie. Intervenţia celor din primărie, dar şi a pompierilor a fost promptă şi efectele poluării au fost limitate“, a declarat Daniel Moraru, consilier în cadrul Consiliului Local Uricani.
Pompierii şi angajaţii de la societatea Goscomloc au ajuns de la primele ore ale dimineţii la locul incendiului şi, împreună cu mai mulţi localnici, au stins focul.
„Se pare că focul a fost pus intenţionat de cineva dimineaţă, în jurul orei 5.00. Acest lucru se întâmplă mereu în ultimii 10, 15 ani, din cauza sărăciei. Am fost chiar de la prima oră la groapa de gunoi şi am încercat să limităm focul, pentru ca apoi să fie stins“, a spus Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.
Groapa de gunoi a oraşului Uricani are o vechime de aproximativ 40 de ani, iar autorităţile locale spun că activităţile oamenilor fără adăpost vor înceta numai după ce gunoiul va fi depozitat în groapa ecologică ce se va construi în Petrila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS