9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStarea de spirit vă ajută să slăbiţi

Starea de spirit vă ajută să slăbiţi

Oare femeile sunt condamnate să sufere mereu din cauza problemelor de greutate? Nu trebuie să fie aşa. Dacă vă propuneţi să slăbiţi, nu este nevoie să vă închideţi într-un glob de sticlă din care să ieşiţi înfometate şi în care să vă întoarceţi cu capul plecat pentru că aţi încălcat încă o dată regimul strict pe care vi l-aţi impus. Trebuie să ştiţi că starea de spirit necesară pentru a putea slăbi vine, la fel ca şi frumuseţea, din interior.
În primul rând, trebuie să vă răzvrătiţi împotriva celor din jur şi chiar împotriva dumneavoastră. Gândiţi-vă că nu trebuie să depindeţi de sfaturile lor şi că nu trebuie să vă lăsaţi influenţată de  felul în care aceştia vă privesc. Pentru a reuşi în ceea ce v-aţi propus, trebuie să acţionaţi doar pentru că aşa doriţi şi simţiţi dumneavoastră. Adevăratul efort pe care îl faceţi este să acceptaţi că sunteţi singură în faţa acestei probleme, să vă analizaţi propriile sentimente şi reacţii şi să descoperiţi cât de importantă este mâncarea în viaţa dumneavoastră.
Nu vă lăsaţi copleşită de frustrări. Descoperiţi, în schimb, cât de reală este senzaţia de foame pe care o simţiţi. Ceea ce este cel mai important este să învăţaţi că există o diferenţă între foame şi saţietate. De multe ori, persoanele care ţin un regim alimentar anticipează foamea (pentru că ştiu că va apărea în mod inevitabil) mâncând mai tot timpul, dar cu toate acestea simt că nu se satură niciodată. Ţineţi minte: nu veţi avea rezultatele pe care le doriţi până când nu veţi stabili un echilibru interior între foame şi „îmbuibare“.
Pentru a reuşi să scăpaţi de kilogramele în plus şi pentru a menţine rezultatele pe care le obţineţi, trebuie să urmaţi trei sfaturi simple. În primul rând, mâncaţi alimentele de care aveţi poftă; în al doilea rând mâncaţi exact când vă este foame; şi în al treilea rând nu mâncaţi când nu vă este foame sau când nu mai simţiţi că vă este foame.
Faceţi exerciţii fizice, dar nu vă epuizaţi. Sportul vă ajută să slăbiţi, să vă bucuraţi din nou de viaţă. În momentul în care o femeie se lasă copleşită de faptul că este mai plinuţă decât şi-ar dori, ea se va închide inconştient într-o cochilie. Consideră că trupul nu-i mai aparţine şi simte că propriul corp i-a devenit duşman. Un psihoterapeut german specializat în probleme de nutriţie le recomandă pacienţilor să adopte un mers vioi. Doctorul Apfeldorfer spune că acesta este un exerciţiu fizic foarte simplu, dar eficient, care repune în funcţiune toate mecanismele „paralizate“ de suferinţa cauzată de kilogramele în plus. În mod ideal, acest mers trebuie „exersat“ în public, fără a vă feri de privirile celorlalţi, pentru că o astfel de plimbare vă va reda încrederea în propriile forţe.
Îngrijiţi-vă! O cremă aşa-zisă pentru slăbit nu va face să dispară ca prin minune centimetri în plus de pe talie şi de pe şolduri, dar în schimb va face ca pielea dumneavoastră să fie catifelată şi hidratată. Acelaşi doctor Apfeldorfer recomandă şi îngrijirea corpului ca element esenţial în timpul unei cure de slăbire. Masajul zilnic şi tratamentele cosmetice vă ajută să vă simţiţi bine în propria piele, să restabiliţi legăturile cu propriul dumneavoastră corp şi, poate cel mai important, astfel veţi învăţa să vă apreciaţi. Îngrijirea corpului are prin urmare exact acelaşi efect pozitiv ca şi o haină care vi se potriveşte perfect sau un parfum care este în armonie cu personalitatea dumneavoastră.
Nu aşteptaţi să slăbiţi pentru a fi pregătită să faceţi pace cu dumneavoastră.
Dimpotrivă: trăiţi-vă viaţa şi fiţi fericită tocmai pentru a putea a avea o siluetă aşa cum vă doriţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS