17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDemachierea - esenţială pentru frumuseţea tenului

Demachierea – esenţială pentru frumuseţea tenului

Lapte sau loţiune demachiantă pentru ochi sau pentru întreaga faţă? Acestea sunt întrebări pe care doamnele şi le pun frecvent, mai ales că toate ştiu cât de important este acest proces pentru menţinerea frumuseţii.
Demachierea este o operaţiune de mare importanţă pentru întreţinerea corectă a tenului. Demachierea se face în fiecare seară şi dimineaţă, iar în timpul zilei ori, de câte ori se aplică un nou fard. Demachiantul pe care îl vom utiliza pentru curăţire, ca şi în cazul cremelor, trebuie stabilit în funcţie de natura tenului.
Demachiantul care se aplică dimineaţa are rolul de a îndepărta secreţiile adunate şi scoase la suprafaţă de piele în timpul nopţii, mai ales dacă aveţi un ten gras. Pielea are nevoie să fie oxigenată, iar demachierea asigură acesteia o mai bună respiraţie deoarece ea îndepărtează impurităţile, fardul şi secreţiile, făcând astfel ca pielea să devină suplă şi catifelată. Orice tratament cosmetic, indiferent că este unul clasic sau un termotratament, trebuie să se facă pe o piele curăţată foarte bine în prealabil.
Demachierea este esenţială seara, însă şi dimineaţa, ţinând cont că în timpul nopţii corpul transpiră, iar pielea trebuie detoxifiată înainte de aplicarea unei creme sau a fardurilor.

Alegerea demachiantului – extrem de importantă

Alegerea produselor cu care se efectuează demachierea este, de asemenea, foarte importantă deoarece un produs nepotrivit poate fi dăunător pielii. La fel ca şi în cazul altor creme pentru îngrijirea tenului, demachiantul trebuie să se potrivească perfect tipului dumneavoastră de piele şi să nu aibă o acţiune „agresivă“ asupra acesteia precum săpunurile sau gelurile de duş.
Demachiantul nu trebuie să fie absorbit de piele, el are rolul doar de a îndepărta impurităţile. Varietatea demachiantelor disponibile pe piaţă este foarte mare. Demachiantul se alege de la ten la ten şi de la o femeie la alta, în funcţie de natura tenului şi de preferinţe, astfel: laptele demachiant sau crema demachiantă se folosesc pentru tenurile uscate, iar pentru tenurile grase, emulsiile care se pot utiliza împreună cu apa şi săpunul dacă acestea sunt bine suportate de tenul respectiv. În cazul în care obişnuiţi să vă machiaţi cu produse rezistente la apă, este de preferat să folosiţi mai multe demachiante, unul pentru faţă şi unul destinat exclusiv curăţirii ochilor.
Fiecare piele are particularitatea sa. Dacă pielea dumneavoastră este sensibilă, trebuie să folosiţi un lapte demachiant clasic şi în nici un caz apă de la robinet. Utilizaţi un tampon pentru eliminarea surplusului de lapte. Trebuie de asemenea să fiţi atente la ceea ce conţine produsul de demachiere. Multe ingrediente pot fi nocive pentru ten: parfumurile, conservanţii, coloranţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS