14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFilieră de trafic de persoane, demontată de poliţişti

Filieră de trafic de persoane, demontată de poliţişti

VÂLCEA. Încă o ramificaţie a filierei de trafic de persoane care activa prin intermediul celor trei firme vâlcene închise de procurori a fost descoperită, de această dată în comuna vâlceană Robeşti. Acum două săptămâni relatam cazul a trei vâlceni arestaţi pentru infracţiuni în domeniul muncii transfrontaliere şi cum firmele pe care le conduceau exploatau cetăţeni români şi moldoveni pe care îi plasau în locuri de muncă grele şi foarte prost plătite. O legătură a acestora, care racola persoane din zona de nord a judeţului, a fost descoperită de poliţişti.
Marţi a fost identificat şi prezentat procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Biroul Teritorial Vâlcea Victor T. de 40 de ani, din Roieşti. Potrivit procurorilor, acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de articolul 12, alineatele 1 şi 2, litera a, din Legea nr. 678/2001, referitoare la combaterea traficului de persoane, cu aplicarea articolului 41, alineat 2 din Codul Penal.
Bărbatul desfăşura activităţi de primire şi plasare a cetăţenilor români către locuri de muncă la negru în zona Argos – Grecia, pentru care percepea comisioane în euro, iar în cazul în care victimele îşi exprimau intenţia de a pleca, recurgea la ameninţări. Procurorii au emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, iar miercuri Victor T. a fost prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. În urma deliberărilor, instanţa a hotărât arestarea preventivă pentru 29 de zile.
Procurorii DIICOT au precizat că bărbatul avea legături infracţionale cu Gabriel S., patronul firmei care trimitea în Grecia persoane sub acoperirea contractelor de intermediere a forţei de munca, arestat de aceeaşi instanţă pe 31 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS