9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsalt cu toate armele în Bănie

Asalt cu toate armele în Bănie

Craiova va găzdui, datorită bunei organizări şi ospitalităţii olteneşti, pentru al cincilea an consecutiv, finala Campionatului Naţional Şcolar de scrimă, competiţie organizată de MEC.
Concursul va avea loc sâmbătă şi duminică, la sala de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ şi va fi de anvergură pentru că se va trage la toate armele, sabie, spadă şi floretă, la individual şi pe echipe.
Din cei 150 de participanţi care vor lua startul, 26 (13 fete şi 13 băieţi) vor fi de la LPS „Petrache Trişcu“, urmând să concureze doar la spadă, singura armă în care Bănia este specializată şi la care a obţinut rezultate notabile, de-a lungul anilor. Duminică, la festivitatea de premiere, este aşteptat să sosească un oficial de la COSR pentru a înmâna uneia dintre echipe trofeul „fair play“.
Nici alţi spadasini craioveni nu sunt în vacanţă. Roxana Lazăr a plecat ieri la Campionatul Mondial de scrimă, pentru juniori, de la Belek (Turcia). Olteanca a fost însoţită în avion de antrenorul Dumitru Popescu, cel care conduce lotul masculin de juniori. Lazăr va intra mâine în concurs. Tot în această perioadă, la Predeal, componentele lotului naţional de spadă senioare al României efectuează un stagiu de pregătire, în vederea participării la Campionatul European şi concursuri de Cupă Mondială.
Lotul deplasat de Dan Podeanu în Poiană este format din cinci spadasine: Loredana Iordăchioiu, Anca Băcioiu (ambele de la CSM Craiova), Ana Maria Brînză, Iuliana Măceşeanu şi Simona Alexandru (toate trei de la Steaua Bucureşti). Senioarele vor încheia cantonamentul montan pe 24 aprilie.           

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS