11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlângerile bolnavilor, numarate pe degete

Plângerile bolnavilor, numarate pe degete

A trecut vremea in care directorului de spital nu-i mai ajungea ziua de audiente ca sa-i primeasca pe toti cei care aveau de facut câte o plângere. Astazi, la sediul celui mai mare spital din Oltenia, Spitalul de Urgenta Craiova, abia daca se mai prezinta saptamânal patru – cinci persoane dornice sa-si spuna pasurile.


Managerul Cristina Calangiu sustine ca majoritatea celor care solicita sa fie primiti in audienta sunt interesati de un loc de munca, iar unii dintre ei sunt dispusi sa faca orice pentru un post in spital. „Au fost cazuri când au solicitat angajare pe post de agent de paza sau asistent medical. Pentru ca nu avem posturi libere de asistent medical, cineva a solicitat sa fie angajat ca brancardier, dar sa lucreze ca asistent, ceea ce este aberant“, a precizat Calangiu.


Aceasta sustine ca nu s-au inregistrat plângeri legate de calitatea actului medical sau profesionalismul cadrelor medicale si ca in general sesizarile din partea bolnavilor se numara pe degete. In schimb, angajatii spitalului obisnuiesc sa-si spuna pasurile atunci când au probleme la serviciu. Un astfel de exemplu este cel al unei asistente care si-a luat o zi libera dupa ce comunicase intentia verbal sefului de sectie. Nemultumita apoi ca i-a fost taiata ziua de lucru, a facut sesizare, culmea, tocmai la conducerea spitalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS