17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesorii pot gasi pe internet lista posturilor disponibile

Profesorii pot gasi pe internet lista posturilor disponibile

Echipa de inspectori de la departamentul Personal din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Olt a lucrat intens in ultimele zile pentru a introduce in baza de date toate posturile si fragmentele de posturi disponibile pentru viitoarele etape ale miscarii de personal. Conform calendarului, de ieri, aceste date pot fi consultate si pe internet, pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii – www.edu.ro.


Cert este ca la nivelul judetului vor fi aproximativ 1.000 de pozitii, reprezentând posturi sau fragmente de posturi.


Luna viitoare, in perioada 10 – 20 aprilie se asteapta solicitarile pentru pretransfer, in sedinta publica fiind rezolvate ulterior atât aceste solicitari, cât si restrângerile de activitate. In acest an sunt afectate de restrângeri 53 de cadre didactice, inspectorii scolari având de rezolvat alte patru cazuri restante de anul trecut. Profesorii afectati vor avea de ales dintr-o lista separata, insa sunt si cazuri in care solutiile vor fi greu de gasit. Cinci posturi de matematica din zona Slatina s-au pierdut in urma restrângerilor, iar pe specialitate Inspectoratul Scolar Judetean nu poate oferi decât un post la Doba.


Pentru rezolvarea solicitarilor de pretransfer si a situatiei profesorilor afectati de restrângerile de activitate vor fi luate in considerare posturi cu viabilitate patru ani sau cele cu viabilitate mai mica (asa cum apar in situatiile transmise de directori), dar care de mai multi ani poarta aceasta amprenta, in schimb, tot de atâtia ani rezista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS