9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la Partida Romilor

Incendiu la Partida Romilor

Cladirea in care se afla sediul filialei doljene a Partidei Romilor a fost cuprinsa de flacari ieri dupa-amiaza. Un trecator care a observat ca iesea fum din incaperile aflate chiar deasupra sediului Partidei Romilor a anuntat incendiul la 112. La fata locului s-au deplasat doua autospeciale cu apa si spuma ale pompierilor, insotite de ambulanta SMURD si echipa de descarcerare. Pentru a evita extinderea incendiului la cladirile invecinate din zona istorica a Craiovei, pompierii au cautat mai intâi sursa de foc, patrunzând prin spate in cladirea darapanata.


„Nu mai da, ca ma lovesti!“


Ajungând in fata unei usi inchise cu cheia si legate cu un lant si cu lacat, au incercat sa sparga cu toporul. In acel moment s-a auzit din spatele usii strigatul unui copil, care, tusind din cauza fumului gros, a reusit sa spuna: „Nu mai da, ca ma lovesti!“. Pâna la urma, pompierii au reusit sa sparga usa, eliberându-l pe copilul de sase ani inchis in casa. Baiatul – despre care vecinii stiau doar ca i se spune Borcan – a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a ramas internat intrucât suferise arsuri si fusese intoxicat cu monoxid de carbon.


Incendiul a fost stins de pompieri inainte de a se extinde. Au ars, totusi, o parte din acoperisul imobilului, pe o suprafata de circa 20 mp, precum si mobila din incaperea in care se aflase copilul. „Se pare ca incendiul a pornit de la un resou lasat in priza chiar lânga pat“, a declarat lt. Florin Cocosila, ofiterul de relatii publice al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj.


Cazul a ramas in atentia lucratorilor de la Sectia 1 Politie Craiova, care au inceput cercetarile pentru a-i identifica pe parintii copilului si a afla de ce l-au inchis in casa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS