14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMafiot italian prins la Craiova

Mafiot italian prins la Craiova

Un membru al gruparii mafiote Sacra Corona Unita din Italia a fost prins de politistii Serviciului Urmariri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române intr-un apartament inchiriat in centrul Craiovei.


Unul dintre cei mai cautati mafioti italieni, Antonio Constantini, condamnat in Italia la 21 de ani de inchisoare pentru omor, a fost prins ieri-dimineata in Craiova. Barbatul se ascundea intr-un apartament din centrul municipiului si a fost ridicat de politistii de la Serviciul Urmariri din IGPR. Politistii au reusit sa il prinda pe Constantini dupa ce acesta a sunat in Italia la ceilalti membri ai familiei mafiote Sacra Corona Unita, dar si la sotia sa. Dupa ce au vazut prefixul României, politistii italieni au transmis informatiile ofiterilor de la Serviciul urmariri din IGPR care l-au prins pe italian in apartamentul pe care il inchiriase in centrul Craiovei. Potrivit autoritatilor, Antonio Constantini a ajuns in România in 2006. „Pe 28 februarie, politistii români au primit din partea autoritatilor italiene mandatul de arestare europeana emis pe numele cetateanului italian, fata de acesta fiind dispusa masura punerii in urmarire la nivel national. Din acel moment, in colaborare cu autoritatile italiene au fost efectuate activitati pentru localizarea si retinerea persoanei in cauza“, a declarat pentru GdS subcomisar Catalin Popescu, seful Biroului de presa al IGPR.


In România, din mai 2006


In Craiova, retinerea mafiotului italian a fost efectuata, in jurul orei 7.00, de politistii bucuresteni, iar Antonio Constantini nu a opus rezistenta. „Este un membru de vârf al gruparii mafiote mentionate, care controleaza o zona intinsa din sudul Italiei, de pe malul Marii Adriatice, la granita cu Albania. A fost condamnat la 25 de ani inchisoare, in 1991. Atunci a comandat si a colaborat la uciderea unei persoane, despre care stia ca in 1986 l-ar fi omorât pe fratele lui; a fost o reglare de conturi intre grupari mafiote. Nu s-a stiut nimic despre aceasta, pâna in 1995, când cineva l-a denuntat. Initial, in 2001, Antonio Constantini a fost condamnat de un tribunal italian la 25 de ani inchisoare, dar Curtea de Apel a redus pdeapsa la 21 de ani si patru luni. Noi stiam ca din luna mai 2006 se ascundea in România, unde avea complici si era protejat de anumite persoane. Ancheta va stabili cine l-a ascuns si de ce“, a declarat Paolo Sartori, ofiterul de legatura al Politiei italiene in România. Antonio Constantini era urmarit international pentru comiterea infractiunilor de instigare la omor deosebit de grav, detinere ilegala de armament si munitie si apartenenta la un grup mafiot. El urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti, in vederea intocmirii formalitatilor de predare in favoarea autoritatilor italiene. Potrivit lui Paolo Sartori, in România, italianul se ocupa sub nume fals de import-export de cafea. Ofiterul italian a spus ca familia din care face parte Constantini s-a specializat pe traficul din Balcani, mai ales trafic de droguri si de persoane din Albania, trafic de tigari din Muntenegru si trafic de arme din fosta Iugoslavie.


Sacra Corona Unita


Sacra Corona Unita (SCU) este una dintre cele mai puternice organizatii mafiote italiene, ce isi are sediul central in regiunea italiana Puglia. Isi desfasoara activitatile ilegale alaturi de organizatiile Cosa Nostra, Camorra si Ndrangheta. Este organizata pe orizontala, adica fiecare familie controleaza o anumita zona, prin intelegere reciproca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS