20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDati in urmarire de consoarte

Dati in urmarire de consoarte

Politistii doljeni sunt nevoiti uneori sa caute si soti fugiti de acasa, de lânga neveste, pe care acestea ii declara disparuti, in speranta ca se vor intoarce.


Disparitiile de persoane si mai ales cele de minori au devenit cazuri prioritare pentru politisti in ultimii ani. Exista insa si cazuri mai aparte de disparitii, care le dau de furca serios politistilor. Este vorba despre sotii care fug de acasa, fiind declarati disparuti de neveste. Politistii doljeni de la Serviciul de Investigatii Criminale au in evidente doua astfel de cazuri care sunt „aproape“ rezolvate. Spunem „aproape“ intrucât nu au avut, cel putin pâna acum, finalitatea dorita de cele care au sesizat disparitia.


„Mortul“ scotea bani din cont


Primul astfel de caz este cel al lui Titel Macau, de 55 de ani, din Craiova, care a plecat de acasa pe 4 februarie 2005. „Disparutul“ isi luase insa cu el si valiza cu haine de schimb. Dupa investigatii complexe, politistii au reusit sa-i dea de urma, aflând ca s-a stabilit in judetul Cluj. Mai mult decât atât, au si discutat cu el in nenumarate rânduri la telefon, insa barbatul le-a spus de fiecare data ca nu mai vrea sa se intoarca acasa, la nevasta.


Al doilea caz este cel privind „disparitia“ craioveanului Petre Ghita, de 52 de ani, fost angajat al Serviciului de paza de la Daewoo Craiova. Acesta a plecat pe 2 aprilie 2006 si de atunci n-a mai fost vazut. A fost dat in urmarire pe 18 mai 2006. Inainte de a pleca, a produs un accident de circulatie in cartierul George Enescu, unde a lovit cu autoturismul personal Daewoo Cielo alte trei masini. Cazul lui Ghita, spun politistii, a fost mai complex, intrucât la inceput s-a considerat ca barbatul a fost victima unei crime.


Masina lui a fost gasita in niste tufisuri, cu toate usile inchise, iar oamenii legii au banuit ca Petre Ghita a fost ucis, iar corpul i-a fost ascuns in portbagajul propriului autoturism. Nu era insa asa. Misterul s-a adâncit dupa ce oamenii legii au aflat ca o persoana utilizeaza cardul lui Ghita, retragând bani din contul acestuia. Dupa câteva luni, sotia lui a primit prin posta cheile masinii. Asa s-a lamurit si misterul. Oamenii legii au reusit si in acest caz sa-i dea de urma „disparutului“, de aceasta data la Brasov. Numai ca Ghita refuza sa se intoarca acasa.


Disparuti de lânga neveste


Deocamdata, Titel Macau si Petre Ghita figureaza in continuare ca disparuti, fiind dati in urmarire generala si in consemn la frontiera. „Noi ne-am facut datoria si le-am dat de urma celor declarati disparuti, insa nu-i putem obliga sa se intoarca acasa. Cele doua cazuri sunt inca inregistrate la noi ca disparitii pâna când cei doi vor merge la politie, unde trebuie sa dea o declaratie in care sa arate ca traiesc si nu mai vor sa fie cautati, intrucât n-au disparut, ci pur si simplu au plecat de acasa“, a mentionat subcomisarul Cristinel Ciocoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS