14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBoxerul Tanasie, condamnat cu suspendare

Boxerul Tanasie, condamnat cu suspendare

Pentru ca a pocnit un politist, fostul campion mondial de box la juniori s-a ales cu un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.


Tribunalul Dolj l-a gasit vinovat de ultragierea unui politist in exercitiul functiunii pe Sorin Eugen Tanasie, de 27 de ani, din Craiova, fost campion mondial de box la juniori in 1998, in prezent boxer profesionist. Fapta pentru care a fost condamnat boxerul este de acum doi ani.


Pe 20 martie 2005, in jurul orei 20.00, Sorin Eugen Tanasie, care se afla in stare de ebrietate, a provocat un scandal in barul „La cabana“ din cartierul Craiovita Noua.


Boxerul a avut o altercatie cu Eugen Teau si a rupt doua scaune din dotarea barului.


Chemati de angajatii localului, agentii de politie Jane Gavrila si Ion Nedelcu de la Sectia 5 Politie Craiova au sosit la fata locului in câteva minute pentru a aplana conflictul.


De fata cu oamenii legii, boxerul l-a lovit din nou pe Eugen Teau, moment in care agentul Gavrila a incercat sa intervina. A primit insa si el un pumn in figura, apoi a fost imbrâncit si injurat de acelasi Tanasie, care a fugit din bar, fiind insa prins de organele de politie in zona blocurilor ANL din Craiovita Noua.


Audiat de anchetatori, boxerul a declarat ca nu isi aminteste daca l-a lovit pe politist, pentru ca era beat in acel moment, dar nu exclude sa-l fi lovit pe agent. Faptul ca si-a cerut scuze in fata politistului avea sa cântareasca destul de greu ulterior, in fata instantei.


Prima pedeapsa: trei ani dupa gratii


In mai 2005, Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova a dispus trimiterea in judecata fata de Sorin Eugen Tanasie, pentru savârsirea infractiunii de ultraj fata de un politist in exercitiul functiunii, fapta pentru care pedeapsa prevazuta de lege era de pâna la zece ani de puscarie. Judecatoria Craiova l-a gasit vinovat pe boxer si l-a condamnat la trei ani de inchisoare cu executare.


Tanasie a facut apel, iar Tribunalul Dolj a dispus saptamâna trecuta – in conditiile in care ultrajul a fost partial dezincriminat intre timp din Codul Penal – sa-i inlocuiasca boxerului pedeapsa la trei ani de detentie, cu alta mai usoara, de numai un an si jumatate de inchisoare cu suspendare.


Hotarâre definitiva


Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj a decis sa nu faca recurs impotriva sentintei, astfel ca boxerul Sorin Eugen Tanasie ar putea ramâne condamnat definitiv la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS