17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe curentul sinistratilor

Scandal pe curentul sinistratilor

Reprezentantii Electrica Oltenia au aruncat ieri pisica in curtea Primariei Rast pe care au acuzat-o ca se face vinovata de lipsa alimentarii cu energie electrica a câtorva sute de case din noua comuna.


Electrica Oltenia a pus ieri tunurile pe Primaria Rast, pe care o considera responsabila de faptul ca firmele care au lucrat la reconstructia noii comune nu au realizat instalatiile electrice interioare. In felul acesta, spun cei de la Electrica, societatea nu poate sa aprinda lumina in casele locuitorilor din Rast. „Pâna la ora actuala, 278 de locuinte din 505 beneficiaza de energie electrica. Locuintele inca nepuse sub tensiune in acest moment fie nu au finalizate instalatiile interioare, fie nu au fost reprezentate printr-o persoana la punctul de consum care sa asiste la punerea sub tensiune“, se arata intr-un comunicat al Electrica Oltenia.


Societatea a invocat si lipsa finalizarii lucrarilor de construire a caselor. „Vina nerealizarii lucrarilor de constructie la timp nu mai poate fi aruncata in directia Electrica, intrucât toate organizarile de santier pentru care a fost solicitata punerea sub tensiune sunt in acest moment alimentate cu energie electrica“, se mai arata in comunicat.


Dupa parerea inginerului-sef al SDFEE Craiova din cadrul Electrica Oltenia, Nicolae Plosceanu, primaria se face vinovata de situatia de la Rast. „Este treaba primarului sa aiba grija ca firmele care au lucrat in Rast sa finalizeze instalatiile din case. Dupa aceea, noi decât venim si le conectam la curent“, a declarat acesta. Reprezentantii Electrica au acuzat primaria si de lipsa contractelor de proprietate ale sinistratilor asupra caselor, lucru care a impiedicat intocmirea contractelor de furnizare a curentului.


Silisteanu: „Sunt niste gogorite“


Primarul din Rast considera insa acuzatiile celor de la Electrica nefondate. „Sunt niste gogorite. Sa puna Electrica panoul si contorul si sa vedeti cum o sa vina oamenii la ei. Pai, angajatii lor veneau câte o ora, doua si dupa aia plecau la ciubucuri in Bailesti“, a replicat primarul Silisteanu.


Acesta a spus ca persoanele care au completat cererile catre Electrica le-au depus la Bailesti dupa ce au fost ajutate de persoane din primarie sa faca acest lucru. „I-am rugat pe cei de la Electrica sa-i identifice pe oameni dupa vechile chitante, dar nu au vrut. Oricum, nu toti cei care au depus cereri au lumina in casa“, a completat Silisteanu.


CJ Dolj stie de probleme


Autoritatile judetene stiu de problema alimentarii cu energie electrica, dar spun ca sarcina lor se limiteaza la aducerea luminii lânga case, lucru pe care l-au si facut. „Am avut 40 de miliarde de lei pentru introducerea retelei de energie electrica de medie tensiune si iluminat exterior. Când s-a apropiat termenul de 1 noiembrie, data finalizarii, am observat ca nu toate casele fusesera construite. Retelele din case cad in sarcina constructorilor“, a declarat Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj.


Acesta a spus ca si lipsa actelor de proprietate pentru case si terenuri este o problema, dar a precizat ca primaria poate face cerere in numele locuitorilor pentru introducerea curentului in case. „Pamântul nu le apartine, iar casele nu stiu ale cui sunt. Problema mare va fi la terenuri pentru ca multi vor fi tentati sa ramâna si cu cele din Rastul vechi“, a recunoscut Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS