19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSotia si copiii lui Hayssam, opriti la frontiera

Sotia si copiii lui Hayssam, opriti la frontiera

Sotia si cei sapte copii ai lui Omar Hayssam, care este dat in urmarire internationala, au fost opriti ieri-dimineata pe Aeroportul Baneasa, in timp ce incercau sa plece din tara.


In jurul orei 8.30, Adela Omar si cei sapte copii ai sai au incercat sa urce intr-o cursa aeriana cu destinatia Istanbul. Sotia lui Omar Hayssam a prezentat politistilor de frontiera declaratii notariale prin care tatal isi exprima acordul ca minorii sa calatoreasca in strainatate.


Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera, declaratiile fusesera date in fata unui notar de pe teritoriul Republicii Liban, având aplicata o stampila apartinând reprezentantei diplomatice a României din Beirut. Politistii de frontiera au considerat insa ca declaratiile notariale nu indeplineau conditiile prevazute de Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor români in strainatate, invocând anumite nereguli care tin de traducerea defectuoasa in limba româna a documentelor. Drept urmare, Politia de Frontiera nu a permis imbarcarea membrilor familiei lui Omar Hayssam.


Este a doua oara când membri ai familiei lui Hayssam incearca sa paraseasca tara. In luna august, doi dintre copiii sai au fost opriti tot la aeroport. Motivul invocat atunci de autoritati a fost lipsa acordului ambilor parinti pentru iesirea din România, in conditiile in care acordul era semnat doar de mama lor, Adela Omar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS