17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGroapa mizeriei din 1 Mai va disparea

Groapa mizeriei din 1 Mai va disparea

Dupa câtiva ani de insistente in van la poarta Primariei Craiova, locatarii Asociatiei nr. 4 din 1 Mai scapa de groapa de gunoi gratie proiectului „Fii vocea cartierului tau!“, initiat de Gazeta de Sud in noiembrie si aplicat in decembrie in cartierul 1 Mai.


Pare de necrezut, dar se intâmpla chiar in Craiova ca sute de oameni sa traiasca având o groapa de gunoi sub ferestre, atractie pentru carausii de moloz si reziduuri si pentru haite de câini comunitari. Mizeria se intinde in preajma unei rampe de deseuri prost amplasata, pe un spatiu viran in care te miri cine depoziteaza deseurile, chiar daca n-are nici in clin, nici in mâneca cu Asociatia de proprietari nr. 4 din 1 Mai, care a primit in gestiune rampa. Potrivit administratorului Asociatiei nr. 4, Mariana Marin, autoritatile au pus pâna acum carul inaintea boilor, incercând sa-l convinga pe proprietarul terenului – fiindca zona a fost revendicata si câstigata – sa imprejmuiasca suprafata de teren care ii imbie pe toti necivilizatii sa impânzeasca pamântul cu tot soiul de reziduuri si mai ales pe lânga containere, dar nu s-au preocupat sa gaseasca mai intâi un loc pentru viitoarea rampa. „Incercam de ani buni sa scapam de mizeria asta si sa mutam rampa, fiindca, daca n-ar fi, n-ar mai veni aici cu carutele de gunoi. Am fost de atâtea ori la primarie, am primit asigurari ca se va rezolva, ca se va lua legatura cu proprietarul, dar degeaba“, a spus Mariana Marin.


Când parea ca nu exista solutie, a poposit in cartierul 1 Mai caravana „Fii vocea cartierului tau!“, marti, pe 12 decembrie. Proiectul Gazetei de Sud i-a impulsionat pe locatari sa le ceara socoteala autoritatilor intr-un cadru inedit pentru ei, interactiv si in fata redactorilor GdS, in speranta ca solicitarile lor vor fi altfel primite. Asa s-a intâmplat si in situatia administratorului Asociatiei nr. 4, Mariana Marin, care a reusit sa urneasca rotitele primariei: miercuri, a doua zi dupa dezbaterea organizata de GdS, Serviciul Public de Salubritate impreuna cu Serviciul de gospodarire comunala al Primariei Craiova au identificat alt amplasament pentru o rampa, autorizat si folosit in trecut in acelasi scop. Directorul tehnic al Salubritatii, Dan Petre, a confirmat ca problema Asociatiei nr. 4 este aproape rezolvata. „Am discutat miercuri cu colegii din primarie si cu reprezentantul Asociatiei nr. 4. Exista posibilitatea infiintarii altui depozit pentru gunoiul locatarilor, iar administratorul s-a angajat sa amenajeze spatiul, asa cum facuse si cu cel vechi. E o chestiune de o zi, doua pâna când primaria ne da OK. Pâna atunci, oamenii ar fi bine sa utilizeze celelalte rampe, mai mici, ale asociatiei“, a spus Dan Petre. El a incercat sa explice cum si de ce nu s-a reusit pâna acum, in câtiva ani, ce s-ar putea finaliza in doua – trei zile, insa nu mai conteaza. Acesta este primul efect al programului „Fii vocea cartierului tau!“, dar GdS ramâne cu ochii pe autoritati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS