10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTragedie la o vulcanizare din Ganeasa

Tragedie la o vulcanizare din Ganeasa

Un barbat a murit dupa ce un tir l-a calcat pe cap. In urma impactului, victimei i-au zburat creierii pe asfalt.


Un barbat din comuna Ganeasa – Olt si-a pierdut viata sâmbata, in jurul orei 13.00, dupa ce un tir l-a calcat pe cap. Tragedia s-a produs in fata vulcanizarii din centrul comunei, unde un autotren, inmatriculat cu numarul BH-1- HCI, proprietatea unei societati comerciale din Oradea, la volanul caruia se afla Toma Miercan, de 47 de ani, din localitatea Pucheni, judetul Dâmbovita, a oprit pentru a-i fi schimbata una dintre rotile din spate la care facuse pana.


Un angajat al SC Anvel Gome SRL a montat un cric si a schimbat roata. Soferul a platit, a multumit, s-a urcat la volan, s-a asigurat ca din partea stânga nu trec masini si a pornit motorul cu intentia de a pleca spre Slatina, fara sa observe insa ca de la roata schimbata cricul nu fusese luat. In acel moment, alt angajat, Silviu Constantin Ionita, de 39 de ani, a observat cricul si s-a repezit sa-l desfaca. Interventia i-a fost fatala. Tirul a luat-o din loc, iar roata i-a trecut peste cap. In urma impactului, acestuia i-au zburat creierii pe asfalt. Imaginea i-a ingrozit pe curiosii care s-au strâns la locul accidentului.


Patronului vulcanizarii i s-a facut rau


In urma producerii accidentului, la fata locului au sosit Liviu Sandita, inspector in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), un procuror, politisti criminalisti, reprezentanti ai Politiei Rutiere si politistul comunei. O data cu acestia a sosit si patronul vulcanizarii SC Anvel Gome SRL, Marian Fota, din localitate, caruia i s-a facut rau. Câtiva vecini i-au adus un pahar cu apa si zahar si au incercat sa-l linisteasca. Potrivit informatiilor primite de la conducerea ITM, Fota a declarat ca victima lucra de mai multi ani la acea vulcanizare, dar avea contract de munca de numai noua luni. Acelasi lucru au spus si cei care il cunosteau pe Silviu Constantin. „Lucra de multi ani aici, cred ca sunt vreo patru – cinci, daca nu mai mult“, au spus localnicii. „In astfel de conditii, patronul firmei nu risca sa fie sanctionat, intrucât, in prezent, victima avea contract individual de munca. Vor continua cercetarile pentru a se stabili cu exactitate de cât timp victima era angajata la firma respectiva“, a declarat Liviu Sandita.


Cadavrul barbatului a fost transportat la morga Spitalului Judetean, pentru efectuarea necropsiei. Conducatorului auto i-a fost intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa. Cazul a fost preluat de catre reprezentantii ITM si cei de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS