17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBaiat de 12 ani muscat de pitbull

Baiat de 12 ani muscat de pitbull

Un baiat de 12 ani a ramas traumatizat dupa ce luna trecuta a fost muscat de un pitbull. In timp ce detinatorul câinelui sustine ca nu a avut nici o legatura cu incidentul, parintii victimei sunt de parere ca de vina a fost inconstienta proprietarului.


Gabriel Pomana, de 12 ani, a fost muscat de coapsa dreapta, pe 11 noiembrie, in timp ce se afla la bunici, in comuna Brastavatu, din judetul Olt. Potrivit declaratiilor tatalui sau, Titel Pomana, baiatul se juca in fata curtii in timp ce a fost agresat de pitbullul unui vecin.


„Tocmai ajunsesem acasa când Gabriel a iesit cu verisorul lui sa joace fotbal, pe trotuar. In acest timp, un vecin, Florica Adrian, se plimba cu pitbullul pe strada fara sa il tina in lesa si fara botnita. La un moment dat, câinele a plecat de lânga stapân si s-a repezit la copilul meu din senin. Baiatul a fost trântit la pamânt si a avut timp sa isi apere fata, dar câinele s-a repezit si l-a muscat cu putere de picior. Abia atunci stapânul animalului a reactionat si i-a dat un picior ca sa stea cuminte“, a explicat Titel Pomana.


Socat de cele intâmplate, barbatul si-a dus de urgenta copilul la Spitalul Municipal Caracal, aici fiindu-i oprita sângerarea. Dupa ce i-a fost acordat primul ajutor, Gabriel Pomana a fost adus la Spitalul de Boli Infectioase din Craiova, unde a urmat un tratament, stând internat timp de patru zile. „Traumatismul pe care l-a suferit a avut repercusiuni mult mai grave asupra lui pentru ca nu a mai putut practica timp de câteva saptamâni sportul de performanta, karate, si a lipsit si de la scoala. Pe lânga durerea pe care a suferit-o fizic, mai are si acum cosmaruri cu incidentul de atunci“, a mai spus tatal baiatului.


Pitbullul ar putea fi confiscat


Pe de alta parte, detinatorul câinelui, Adrian Florica, de 18 ani, a declarat ca nu a fost martorul incidentului si nu a stiut ca pitbullul este liber. „Intr-adevar, copilul a fost muscat de câine, insa eu stiam ca il lasasem in curte, legat. Când am plecat, probabil a reusit sa scape din lant si a venit dupa mine. Nu aveam nici cea mai mica idee ca ma urmareste. Am aflat apoi de la un vecin ca, de fapt, copiii au dat cu mingea in el si, din reflex probabil, a sarit sa se apere si l-a muscat pe unul dintre ei“, a relatat Florica.


Intre timp, Postul de Politie din comuna Brastavatu s-a sesizat, fiind deschis dosar penal si incepându-se urmarirea. Potrivit subinspectorului Roxana Popescu, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Olt, ancheta a fost initiata pe 28 noiembrie, urmând sa fie solutionata in maximum 30 de zile.


„Câinele este detinut temporar de proprietar, iar medicul veterinar trebuie sa-l supravegheze pentru a constata daca este bolnav. Conform OUG nr. 55/2002, art. 15, al. 1, daca hotarârea de condamnare va ramâne definitiva, câinele va fi confiscat de catre politie cu sprijinul personalului de specialitate din cadrul consiliului local din comuna“, a declarat Roxana Popescu.


Pitbullul este incadrat in categoria I de periculozitate, fiind considerat câine de lupta, dupa cum a precizat Ion Constantin, seful Politiei Craiova. Acesta a declarat ca animalul trebuia sa fie tinut cu botnita, iar in cazul in care era scos la plimbare era nevoie obligatoriu de lesa.


Daca va fi considerat vinovat, in functie de gravitatea faptei, Adrian Florica risca o amenda intre unu si 30 de milioane de lei vechi sau, in cel mai rau caz, inchisoare de la sase luni la cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII