20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria Slatina a donat tevile fostului sistem de termoficare

Primaria Slatina a donat tevile fostului sistem de termoficare

Consiliul Local Slatina a transferat cu titlu gratuit saptamâna trecuta ramasitele fostului sistem de termoficare al orasului la 21 de comune din judet. Prin aceasta hotarâre, sistemul de incalzire centralizata devine istorie, dupa aproape un deceniu de la desfiintarea acestuia.


Consilierii au trecut din domeniul public in domeniul privat bunuri de peste cinci miliarde si jumatate de lei, intre care mijloace fixe din fostul sistem de termoficare cu valoarea de inventar de 5,3 miliarde de lei (conducte subterane de 4,9 miliarde de lei, o statie de dedurizare a apei industriale de 48,5 milioane de lei si 140 de sisteme de masurare a apei calde de 411,5 milioane de lei), dar si mijloace fixe ale sistemului de captare, tratare si distributie a apei potabile cu valoarea de inventar de 125,8 milioane de lei (14 sisteme de masurare a apei potabile de 48,3 milioane de lei, patru electropompe submersibile din puturile de captare din zona Salcia de 58,7 milioane de lei, o instalatie de clorinare a apei brute si doua rezervoare din beton de 150 metri cubi de 12,9 milioane de lei, o electropompa tip Sadu de la statia de pompare Oituz de 293.800 de lei, un ionometru de la statia de epurare de 786.400 de lei si doua oxigenometre si un suflator electric de la laboratorul de analize in valoare de 4,7 milioane de lei).


La ce vor folosi cele 21 de primarii tevile nu se prea stie, având in vedere faptul ca durata lor de viata a expirat, fiind „putrede“. Potrivit legii (HG nr. 966/1998), aceste bunuri nu pot fi folosite decât la lucrari edilitar-gospodaresti de catre cei care le primesc. Vândute la fier vechi, ele ar fi putat aduce bani bugetului local.


Un lucru este sigur insa. Daca nu ar fi fost scoase din inventarul bunurilor publice, ar fi fost preluate de operatorul judetean de apa, canal si epurare pe cale sa fie infiintat pâna la sfârsitul acestui an. Noua societate insa nu poate prelua „pasivul“ fostei administratii de trista amintire Paunescu-Postolache din Slatina. Iar, o data cu acest transfer facut de primarul Darius Vâlcov, cuplul Paunescu-Postolache va scapa de orice emotii in legatura cu subiectul Aceti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS