19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPosturile de manageri de spital se dovedesc neatractive

Posturile de manageri de spital se dovedesc neatractive

Absolventii cursului de management sanitar nu se grabesc sa se inscrie la concursul pentru ocuparea posturilor de manageri de spital din toate cele cinci judete ale Olteniei. Desi luni este ultima zi in care pot fi depuse dosarele, doar noua persoane s-au inscris.


Din judetul Dolj, actualii directori interimari ai Centrului de Cardiologie Craiova, Sectiei de Pneumoftiziologie de la Leamna si spitalelor din Calafat, Segarcea si Filiasi au anuntat ca vor candida pe aceleasi posturi.


Examenul pentru Oltenia se va desfasura intre 17 si 19 noiembrie la Craiova, la sediul Autoritatii de Sanatate Publica Dolj, si va consta intr-un test-grila cu 50 de intrebari având ca tematica legislatia din domeniul sanitar (in procent de 40 la suta) si management sanitar (60 la suta). Pentru a fi declarati admisi, candidatii va trebui sa obtina macar nota sapte. Rezultatele testului vor fi afisate in 48 de ore, dupa care vor urma alte 48 de ore in care vor putea fi depuse si solutionate contestatiile. Numai cei care vor promova testul-grila vor putea apoi sa participe la interviu si la prezentarea proiectului de management pentru spitalul pentru care si-au exprimat optiunea. Pentru spitalele din Oltenia au fost scoase la concurs 40 de posturi de manageri.


O noua promotie de manageri


Absolvirea cursului de management sanitar va fi o conditie esentiala pentru inscriere. Printre criteriile incluse in vederea selectiei candidatilor se afla, in premiera, si aspectul fizic. Pentru viitorii manageri olteni este insa mai putin important aspectul fizic, având in vedere faptul ca nu va exista probabil nici un post care sa fie râvnit de mai mult de un candidat, in conditiile in care Scoala Nationala de Management Sanitar a pregatit pâna acum doar doua serii de absolventi.


De altfel, examenul de absolvire a celui de-al doilea curs de management sanitar s-a desfasurat in cursul acestei saptamâni si a fost promovat de toti cei 35 de cursanti doljeni, majoritatea absolventilor fiind actuali directori medicali interimari si directori financiar-contabili interimari de spitale.


Ultimul curs de management sanitar a fost absolvit cu brio si de ec. Aura Gabriela Militaru – presedintele director general al Casei de Asigurari de Sanatate Dolj, Mihaela Adriana Deaconeci – directorul Serviciului Public de Asistenta Medico-Sociala Craiova, si dr. Dan Lucian Stefan Mogos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU