11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgentia SUA de Comert si Dezvoltare va investi in România

Agentia SUA de Comert si Dezvoltare va investi in România

România a fost desemnata „tara anului 2006“ dintre alte 100 de state care colaboreaza cu Agentia Statelor Unite ale Americii pentru Comert si Dezvoltare. Tara noastra a devenit o prioritate pentru investitorii americani, dupa cum a declarat Cindy Biggs, atasatul comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti. In perioada 10 – 12 noiembrie, o delegatie a Serviciului Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti, condusa de Cindy Biggs, intreprinde o vizita de lucru in judetul Gorj. Delegatia americana este insotita de Cosmin Popescu, secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, si de Marcel Hoara, director general al Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. Pentru judetul Gorj a fost alocat aproape jumatate de milion de dolari pentru realizarea unui studiu privind oportunitatile de afaceri in zonele afectate de minerit.


România reprezinta o atractie investitionala pentru firmele americane, pentru ca inginerii români sunt bine pregatiti din punct de vedere profesional. Cindy Biggs a afirmat ca unul dintre cele mai mari avantaje pe care România il va avea dupa aderarea la Uniunea Europeana este acela ca „va face parte dintr-un club bogat, din cea mai mare piata din lume“.


„România prezinta si o pozitie geografica importanta, având sapte aeroporturi regionale, in afara de Otopeni si Baneasa, portul Constanta – al patrulea din Europa, in curând va fi realizata si o autostrada care va ajunge pâna la granita si exista aici o comunitate careia ii place sa faca afaceri cu americanii“, a mentionat Biggs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU