9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria fara... primarie

Primaria fara… primarie

Administratia comunei Malu Mare nu mai are sediu. Actualul imobil in care isi desfasoara in prezent activitatea primaria din localitate a fost revendicata si câstigata in instanta de urmasii boierului Ionescu, fostul proprietar. „Aflati in situatia de a ne gasi un nou spatiu pentru primarie, ne-am gândit mai intâi la conacul boierului Bebe Poenaru, din curtea Liceului Agricol Malu Mare. Ne-am facut o serie de calcule si ne-am dat seama ca reabilitarea acestei cladiri care are mai mult de 100 de ani ar costa circa cinci miliarde. Numai ca aceasta cladire a fost la rândul ei revendicata“, a declarat primarul Alexandru Dicu. Calculele hârtiei au scos la iveala faptul ca, daca ar fi fost sa cumpere conacul Poenaru de la urmasii boierului, banii cheltuiti pentru alta primarie ar fi fost cam multi. Mai multi chiar decât ridicarea unei noi cladiri.


Ultima optiune – o noua cladire


Alta idee a fost transformarea fostului magazin general din localitate in primarie. Nici aceasta varianta n-a fost viabila, intrucât specialistii care au studiat cladirea si-au dat seama ca nu se poate ridica un etaj fara o consolidare a parterului deja existent. Asa ca, pâna la urma, a ramas ca unica alternativa tot o constructie noua.


Drept urmare, lânga vechiul magazin universal se va ridica in anii urmatori noul sediu de primarie. „Deja am realizat un studiu de fezabilitate pentru noua primarie, care va costa, dupa o prima evaluare, circa 11 miliarde de lei vechi. Noi avem deja peste doua miliarde, iar diferenta de bani vom incerca sa o obtinem atât din incasarile bugetului propriu, cât si printr-o finantare de la guvern sau printr-un program cu finantare externa“, a mentionat primarul Dicu.


Cât priveste conacul Poenaru, aceasta cladire monumentala – de fapt intregul complex de imobile vechi (conacul mare, conacul mic, grajdurile) aflate in curtea Liceului Agricol Malu Mare – va intra in curând in posesia urmasilor fostului proprietar, insa numai dupa o inventariere completa a spatiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS