6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGutau si Dicu, din nou la Vâlcea

Gutau si Dicu, din nou la Vâlcea

Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost scosi ieri din Penitenciarul de Maxima Siguranta Colibasi si adusi din nou la Tribunalul Vâlcea, urmând sa fie transferati la puscaria din Aiud, imediat ce dosarul va ajunge la Curtea de Apel din Alba.


Presedintele completului de judecata a fost Adriana Dinescu Maracinescu si grefier Maria Magdalena Radu. „Tribunalul Vâlcea a primit prin fax dispozitivul de incheiere dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) Bucuresti, in care ni se spune ca s-a admis cererea de stramutare a procesului inaintata de procurorii DNA, iar procesul se va judeca de acum incolo la Curtea de Apel din Alba Iulia. I-am chemat pe cei doi inculpati si pe procurorul DNA aici ca sa facem inchiderea. Sistemul de trimitere a dosarului nu mai e manual, ci electronic si e nevoie de o hotarâre a instantei de fond. Dupa aceasta inchidere, mâine dimineata dosarul va pleca la Curtea de Apel din Alba Iulia“, a declarat presedintele Adrian Dinescu Maracinescu.


Atât procurorul DNA prezent, cât si aparatorii celor doi au fost de acord cu incheierea pentru a trimite mai departe dosarul. In timp ce erau fotografiati si filmati de ziaristi, primarul Gutau a intrat in discutie cu acestia. „Aveti grija ca au inceput astia sa salte si din rândul vostru“, a avertizat edilul. Intrebat de tratamentul de la inchisoare si de faptul ca va fi mutat dintr-un penitenciar in altul, acesta a raspuns calm. „Nu ma plâng ca sunt foarte bine tratat, ca la hotel“, a precizat Mircia Gutau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS