11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Târgu Jiu a mai cazut un tavan ANL

La Târgu Jiu a mai cazut un tavan ANL

La blocul ANL din strada Savinesti a mai cazut un tavan, de data asta pe holul blocului. Pentru ca de-a lungul timpului au cazut foarte multe, autoritatile le-au pierdut numarul.


Blocul ANL din strada Savinesti este cunoscut mai ales pentru numarul tavanelor picate, iar locatarii de la etajul IV se roaga la Dumnezeu sa nu mai pice vreo bucata din tavanele lucrate de mântuiala. Luni dupa-amiaza, membrii familiei Ivaschescu au auzit o bubuitura puternica si au crezut ca a picat tavanul din baia locuintei. „Eram la televizor si s-a auzit ceva cazând. Ne-am speriat rau, mai ales pentru ca am crezut ca a picat tavanul de la noi din casa. Bine ca nu a fost asa“, a spus Cati Ivaschescu. Aceasta a mai spus ca se numara printre familiile norocoase, pentru ca tavanul din locuinta sa nu a picat pâna acum. „Se putea intâmpla o nenorocire, aici la etajul IV stau patru copii, care zi de zi se joaca pe hol. Mai ies si afara, dar acum incep sa cred ca e periculos sa-mi las copiii sa se joace aici, daca le cade tavanul in cap?“, a afirmat femeia.


Cine e de vina?


Locatarii blocurilor ANL din municipiul Târgu Jiu s-au saturat sa stea in locuinte ale caror tavane le pot pune in pericol sanatatea. Cati Ivaschescu a declarat ca vina o poarta firma care a construit blocul. „La exterior lucrarea a fost facuta bine, dar la interior cred ca au avut muncitori cu ziua, care s-au grabit si au lucrat de mântuiala. Este adevarat ca ne este frica, poate cadea peste noi, s-a intâmplat sa cada tavanul in apartamentele vecine, deci, nu se stie. Din pacate, vine presa, vin cei de la primarie, iar firmei care a construit aici nu i se intâmpla nimic“, a mentionat femeia. „Blocul nu mai este in garantie in prezent, iar numele firmei, dupa câte am inteles, este confidential. Din informatiile pe care le detin, cred ca este vorba despre o firma din Olt. Pâna la urma situatia se va remedia, mai ales ca la blocul respectiv exista o serie de probleme in ceea ce priveste lucrarile din interior. Un reprezentant al primariei a fost acolo si vom lua masurile care se impun“, a spus Constantin Cretan, purtatorul de cuvânt al Primariei Târgu Jiu.


Blocuri cu probleme


In anul 2005, locuitorii blocului ANL din strada Lotrului s-au plâns ca le ploua in apartamente, iar mirosul de mucegai ii deranjeaza. In acelasi an, o bucata din tavanul unei locuinte ANL din zona Dacia a cazut peste un copil de câteva luni, bebelusul fiind lovit usor. De asemenea, la blocurile ANL din cartierul Plopilor, tâmplaria s-a crapat, iar locatarii au reclamat ca bucatariile nu au gauri de aerisire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS