19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoritatile silvice incurajeaza turismul cinegetic

Autoritatile silvice incurajeaza turismul cinegetic

Actiunile intreprinse de autoritatile silvice interactioneaza cu turismul rural si cu cel cinegetic. S-a observat, mai ales in ultima vreme, ca vânatorii straini care participa la recoltarea vânatului in România isi manifesta din ce in ce mai des dorinta de a fotografia sau filma aspecte de relief, flora si fauna de pe meleagurile noastre. „Un exemplu recent este acela al vânatorului spaniol Joachim Moreira, care a dedicat o zi din cele cinci ale sejurului sau in România pentru realizarea unui film documentar“, a pus Ion Oprescu, responsabilul de relatii cu presa din cadrul Directiei Silvice Vâlcea. Spaniolul a vânat pe fondurile de la Olanesti si Boia.


L-au atras modul de organizare a partidelor de vânatoare, felul in care sunt gospodarite fondurile, cadrul natural cu flora si fauna de la noi. „A ramas surprins la vederea turmelor de capre negre din Fagaras. Ne-a marturisit ca nu credea ca exista undeva in lume o asemenea priveliste si a dorit sa duca aceste imagini organizatiei spaniole de vânatoare din care face parte“, a mai spus Oprescu.


De asemenea, angajatii silvici au remarcat ca in locul spatiilor de cazare pretentioase, strainii prefera cabanutele din mediul rural. „Institutia noastra considera ca este bine sa incurajeze aceste doua tipuri de turism. Am identificat punctul comun intre silvicultura si turismul rural, iar acum dorim sa promovam si vânatoarea cu aparatul de filmat“, a mai precizat Ion Oprescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS