14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElicopter militar prabusit in lacul Golesti

Elicopter militar prabusit in lacul Golesti

Un elicopter Puma, de la Baza 90 Otopeni, flotila MApN, s-a prabusit ieri, in jurul orei 13.10, in lacul de acumulare de la barajul Golesti, de pe râul Arges, in timp ce efectua o misiune militara.


Elicopterul s-a scufundat si doar o elice se mai vedea deasupra apei. Seful Biroului de presa al MApN, lt. col. Liviu Flutur, a declarat pentru agentia NewsIn ca echipajul era format din trei persoane, doi piloti si un mecanic. Aparatul plecase de la Baza 90 a fortelor aeriene pentru un zbor de antrenament. Cele trei persoane de la bordul elicopterului au decedat. Martorii au relatat ca a fost vorba de doua elicoptere militare care executau exercitii in zona, unul dintre acestea prabusindu-se. Oficial nu se cunosc circumstantele in care a avut loc accidentul. Serviciul de ambulanta Pitesti a anuntat ca nu a primit nici un apel pentru salvare din zona barajului Golesti.


Cei trei membri ai echipajului din elicopterul Puma prabusit in lacul Golesti sunt comandorul Adrian Marinescu, locotenentul Constantin Cioarca si maistrul militar Constantin Hurchi, de la Baza 90 de Transport Aerian Otopeni. Comandorul Adrian Marinescu a fost seful Aeroportului International din Kabul, intre 1 aprilie si 1 august 2006. Sectia militara din Parchetul General a preluat ancheta accidentului de la Golesti, o echipa deplasându-se la fata locului pentru investigarea prabusirii elicopterului militar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS