15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDeschiderea anului universitar, sub semnul Europei

Deschiderea anului universitar, sub semnul Europei

Festivitatea de deschidere a anului universitar a purtat anul acesta insemnele Uniunii Europene. De la rectorul Universitatii din Banie, Ion Vladimirescu, pâna la Inalt Preasfintitul Teofan, fiecare dintre oficialitatile invitate a subliniat importanta aderarii la Uniunea Europeana pentru procesul de invatamânt.


Sute de studenti, profesori si oficialitati s-au inghesuit ieri in Sala Albastra a Universitatii din Craiova pentru a asista la festivitatea de deschidere a anului universitar 2006-2007. La ceremonia de deschidere, invitatul de onoare al Universitatii a fost anul acesta principele Radu, membru al Casei Regale, care le-a reamintit celor prezenti in sala ca Universitatea din Craiova exista prin decizia luata in urma cu 60 de ani de regele Mihai. „Sunteti infaptuiti de decizia luata de regele Mihai in 1946, cu câteva luni inainte de plecarea sa din tara. Uneori asteptarea e la fel de buna ca si constructia. Sunt foarte fericit ca regasesc distinsul corp profesoral tot aici, lucru care imi da un sentiment de confort si continuitate, iar continuitatea este unul dintre principiile dupa care se ghideaza Casa Regala“, a mentionat in discursul sau principele Radu. De altfel, membrii Casei Regale au fost invitati de rectorul Ion Vladimirescu sa participe anul viitor la aniversarea a 60 de ani de la infiintarea Universitatii din Craiova.


Rectorul Vladimirescu a indemnat studentii sa puna mâna pe carte


„Bobocii“ prezenti la deschiderea anului universitar au avut ocazia sa auda din gura rectorului Ion Vladimirescu care sunt investitiile realizate anul trecut de conducerea institutiei. Rectorul Vladimirescu a anuntat ca pe 20 decembrie va fi data in folosinta aripa de vest a Universitatii, unde se desfasoara in prezent lucrari de reabilitare, si a enumerat câteva dintre planurile de viitor ale institutiei. „Anul acesta s-au investit in infrastructura 300 de miliarde de lei, iar lucrarile demarate anul acesta vor continua si la anul pentru a aduce procesul de invatamânt la standarde europene. O data cu intrarea in Uniunea Europeana, Universitatea din Craiova este obligata sa asigure o pregatire superioara pentru ca studentii nostri sa faca fata procesului de globalizare. Avem in plan reamenajarea altor camine studentesti si reabilitarea partii centrale a Universitatii. Sper sa realizam si o cantina moderna pentru studenti asa cum am vazut eu in alte parti“, a spus Vladimirescu. Rectorul i-a indemnat pe studentii din primul an prezenti in sala sa foloseasca facilitatile puse la dispozitie cu mari eforturi de universitatea craioveana. „Am incercat sa cream conditii de studiu deosebite, dar, din pacate, nu prea sunt frecventate salile de lectura. Ar fi bine sa incepeti sa folositi ce vi se pune la indemâna“, a declarat Vladimirescu.


Anul acesta s-au investit in infrastructura 300 de miliarde de lei, iar lucrarile demarate anul acesta vor continua si la anul pentru a aduce procesul de invatamânt la standarde europene.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS