Acasă Local Stiri IT&C

Stiri IT&C

-

Cursurile Universitatii Yale, gratuite pe internet


Conducerea Universitatii Yale a anuntat, saptamâna aceasta, ca planuieste sa ofere cursuri video gratuite pe internet. Potrivit site-ului Reuters.com, materialele respective vor include si traduceri in mai multe limbi de circulatie internationala, pentru a putea fi intelese de studenti din intreaga lume. Aceasta decizie a fost luata pe fondul eforturilor corpului profesoral de a face ca prestigioasa universitate sa fie cât mai accesibila.


Potrivit sursei citate, Universitatea Princeton, Institutul pentru Tehnologie Massachusetts si multe alte institutii de acest gen au deja cursuri gratuite online. Insa Universitatea Yale este prima care pune la dispozitia celor interesati cursuri inregistrate video.


Proiectul-pilot, care va dura 18 luni, va asigura materiale video, programe si traduceri pentru sapte cursuri, incepând din anul academic 2007. Printre cursurile incluse in proiect se numara „Introducere in Noul Testament“, „Concepte fundamentale in fizica“ si „Introducere in filozofia politica“.


Cu toate acestea, absolvirea cursurilor online nu conduce la obtinerea unei diplome Yale, profesorii considerând ca ele sprijina studentii care vor sa isi sporeasca cunostintele, dar nu substituie cursurile universitatii ca atare.


Studentii acceptati anul acesta la Yale – una dintre cele mai exclusiviste universitati din Statele Unite – sunt asteptati sa aduca fiecare 46.000 de dolari in bugetul universitatii.


„Aceasta este o sansa extraordinara pentru noi de a impartasi o parte din experienta studiilor la Yale cu cei care, din motive diverse, nu pot urma cursurile in universitate“, a declarat presedintele Universitatii Yale, Richard Levin.


Potrivit sursei citate, proiectul va beneficia de o finantare de 755.000 de dolari din partea fundatiei „William si Flora Hewlett“.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...