Infideli din dragoste

Autori


Infideli, dar inca indragostiti de parteneri. Cam acesta este „portretul robot“ al infidelilor, care cauta in alta parte ceva mai multa satisfactie sexuala, in ciuda dragostei pe care o simt pentru partenerul de viata. Altfel spus „te insel pentru ca te iubesc, insa nu ma mai satisfaci pe plan sexual“.

Aceasta este explicatia oferita de 80 la suta dintre infidelii intervievati pentru un studiu despre motivele care ii imping pe amorezi sa isi insele proprii parteneri. Studiul a fost coordonat de psihologul si consilierul matrimonial Ragnar Beer de la Universitatea din Göttingen. La intrebarea „De ce inseli?“, raspunsul a fost univoc in cazul tuturor persoanelor intervievate: insatisfactie in viata sexuala. Pentru 85 la suta dintre femei si 79 la suta dintre barbatii intervievati, pierderea afinitatii cu propriul partener si lipsa dragostei in relatie reprezinta impulsul care ii impinge sa „calce pe bec“.

„Persoanele care traiesc impreuna de mai multi ani stiu ce asteapta partenerul de la ei si sunt constienti ce buton trebuie sa apese pentru a le satisface dorintele. Insa lipsa experimentelor noi face viata plictisitoare“, a comentat Beer, in opinia caruia singura posibilitate de aparare de o posibila infidelitate consta in incercarea de a mentine mereu viu interesul sexual al partenerului.

„Este necesar sa descoperiti ritualuri mereu noi, exact ca la inceputul fiecarei relatii“, recomanda specialistul. Asadar, renuntati la tabu-uri si lasati loc initiativei.

Viata dubla pentru infideli

Daca este sa ne luam dupa rezultatele sondajului, infidelitatea nu este doar o chestiune legata de sex. De fapt, aventurile de o noapte sunt mentionate de un procent foarte mic dintre aventurieri. In cele mai multe dintre cazuri, este vorba de o relatie care dureaza de la o luna la sase luni, mai ales in cazul doamnelor, si de perioade de peste o jumatate de an, in cazul domnilor. Doua treimi dintre respondenti au declarat ca pot avea simultan doua relatii, atât cea cu partenera, cât si cu amanta, fara sa aiba cine stie ce probleme. In ceea ce priveste mustrarile de constinta, jumatate dintre respondenti au recunoscut ca din când in când se simt vinovati fata de parteneri. Dintre acestia, 85 la suta dintre femei si 79 la suta dintre barbati sustin ca ar vrea sa fie fideli, insa nu reusesc. In acelasi timp insa, ei conteaza pe fidelitatea partenerului si spera ca acesta sa nu ii insele la rândul lor. Convingerea ca nu sunt un bun partener de viata sau o buna companie creste mai ales intre cei care au tradat in trecut si acum au decis sa isi revizuiasca atitudinea.


Femeile cumpatate, barbatii dezinhibati

Din câte se pare, infidelitatea nu este motivata de sfârsitul dragostei, ci mai degrava de disparitia satisfactiei sexuale. De altfel, sondajul a demonstrat ca femeile tind sa fie mai profunde si incearca sa afle macar care sunt motivele proprilor actiuni. Barbatii, in schimb, sunt mult mai dezinhibati. In cautarea satisfactiei sexuale si a autoafirmarii, se opresc sa se gândeasca doar dupa ce au facut un pas gresit.

„Dorinta este o chestie genetica, nu ai cum sa scapi de ea. Ideal ar fi sa ne traim pasiunile amoroase doar in imaginatie“, spune, la rândul sau, britanicul Desmond Morris.

„Nici o sansa. Singura posibilitate este de a sta cu ochii mereu pe partener“, spune, in schimb, biologul Robin Baker. Din câte se pare, pericolul ca unul dintre parteneri sa plece in cautarea „senzatiilor tari“ in alta parte apare deja in al treilea an de mariaj. Si o data aparuta relatia extraconjugala, peste jumatate dintre partenerii inselati afla despre aventura jumatatii lor intr-un mod cât se poate de natural. 70 la suta dintre barbatii inselati isi varsa nervii pe rival si doar 47 la suta pe partenera. Aceeasi reactie o au si doamnele inselate. In plus, 50 la suta dintre „incornorati“ se transforma intr-un fel de detectiv, perchezitionând permanent geanta, portofelul, adresa de e-mail sau telefonul celular. In ceea ce ii priveste pe infidelii recidivisti, barbatii sunt campioni.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 24 septembrie 2006

Actualitate

» Ficatei si coniac in facturile de intretinere
» Drum judetean afectat de alunecari de teren
» Pensiile se pot ridica de la Bancpost si in octombrie
» Executor judecatoresc, cercetat pentru inselaciune, fals si uz de fals
» Centrala de apartament vs. Termoficare
» Legislatia in domeniul ajutorului social, aplicata dupa ureche
» Comemorare la Manastirea Tismana
» Scoala europeana la Calimanesti
» Se modernizeaza infrastructura turistica
» „Prietenii curateniei“ nu mai au adepti
» Arhivarii, grefierii si aprozii, in greva

Local

» Vinul „rege“ de Segarcea
» Oltenii, vrajiti de licoarea zeilor
» Aderarea la UE e sigura, dar cu rezerve
» 25.000 de dolari – viitorul unui copil
» Centrul de Transfuzii Sanguine, in criza de sânge
» „Ioana“ a premiat oltencele
» Experiment teatral reusit
» Infarct la Competitia Nationala a Crucii Rosii
» 10.000 de lei noi pentru premiile verii la Gazeta de Sud
» Ford, tot mai aproape de preluarea Daewoo Craiova
» Studentii cer bonuri de masa

Dolj

» Transparenta pe ulitele satelor

Sport

» Fane Stoica, principal
» „Am gresit ca i-am adus pe Stefanescu si Ungureanu“
» Cine vrea Universitatea Craiova?
» Cadere libera
» Ultrasii olteni, interzisi pe stadion
» Binecuvântarea punctului cu var
» Clonati-l pe Pavel!
» Inexistenti la Medgidia
» Infrângeri pe linie
» Inca o deplasare ratata
» Oltenii, invinsi din prima repriza

Bani & Afaceri

» Gazul craiovenilor, la mila privatilor
» Cariera, mai importanta decât locul de munca
» Consilierii din Uricani nu s-au decis sa lichideze SC GOSCOMLOC
» Oferte tentante, participanti dezinteresati

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Picatura de cunoastere
» Utile Craiova
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» DJ Luccian, un „veteran“ al pupitrului
» Vedete alergice la casatorie
» Scurte stiri
» Horoscop

Opinii

» Cel care ramâne
» Spovedanie la foc automat

Top