13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPing - pong cu statiile de transport judetean

Ping – pong cu statiile de transport judetean

Consilierii locali va trebui sa voteze, in sedinta din septembrie, daca sunt sau nu de acord cu abrogarea unei hotarâri pe care au aprobat-o in urma cu doar doua luni. Initiatorii proiectului sustin ca la acea vreme a fost facuta o greseala pe care incearca sa o rectifice. 


Dupa ce au votat dupa ureche stabilirea de noi statii pentru transportatorii judeteni, consilierii locali craioveni sunt chemati in sedinta din 28 septembrie sa recunoasca faptul ca au gresit. Mai exact, potrivit propunerii a 15 dintre membrii Consiliului Local (CL) Craiova, hotarârea aprobata in luna iulie va trebui abrogata pentru a se reveni la vechea organizare a operatorilor de transport public de persoane judetean si interjudetean.


Discutii pe marginea acestui subiect au aparut inca de la inceputul anului, când reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie au transmis Primariei Craiova o informare prin care le era cerut sa ia masuri impotriva stationarilor in centrul Baniei, motivul invocat fiind blocarea circulatiei.Dupa ce acest proiect a fost retras de pe ordinea de zi, chiar de executiv, de mai multe ori, in iulie, consilierii si-au dat avizul pentru revocarea HCL nr.162/2003, prin care erau stabilite 27 de statii de acest gen. Noua decizie a consilierilor atribuia operatorilor doar 11 amplasamente pentru capetele de trasee. Nemultumirile celor vizati au fost vizibile, acestia protestând de mai multe ori impotriva hotarârii consilierilor. Vazând ca nu sunt luati in seama, acestia au apelat la Asociatia Carausilor si Operatorilor de Transport Particular Dolj pentru a-i ajuta in demersurile de revizuire a ultimei decizii a CL Craiova. Intr-un final, la doar doua luni de când afacerile le-au fost date peste cap, operatorii au reusit sa convinga 15 dintre cei 27 de consilieri locali.


Doar trei consilieri au votat impotriva abrogarii HCL nr.162/2003


Dan Magla (PSD), unul dintre initiatorii proiectului, a declarat ca noua hotarâre afecta peste 70.000 de persoane, obligate la cheltuieli suplimentare pentru achizitionarea unor abonamente in plus. „Si prima data am votat impotriva acestei decizii pentru ca nu am considerat ca este cea mai buna solutie. Alaturi de colegii mei speram sa fie acceptata revenirea la HCL nr.162/2003. Sper ca si restul consilierilor care au initiat alaturi de mine proiectul sa dea in continuare dovada de seriozitate si sa voteze pentru trecerea lui in varianta propusa de noi“, a spus Magla.


Colega acestuia de partid, Bianca Predescu, a declarat ieri ca si ea a fost impotriva abrogarii hotarârii din 2003. „Au fost mai multe discutii in interiorul partidului si am cazut cu totii de acord sa sustinem aceasta initiativa. Speram ca si colegii nostri de la celelalte formatiuni politice sa ne sustina. Atunci, alaturi de mine si Dan Magla a mai fost impotriva si Mihaela Mirea, in timp ce doi consilieri s-au abtinut“, a precizat Bianca Predescu.


Precizam ca printre statiile care vor functiona din nou, daca proiectul va primi acceptul consilierilor se numara cea de la Obedeanu (str. Brestei nr. 44 A), Liceul de Arta (pe bulevardul Maresal Ioan Antonescu, la 100 m de intersectia cu strada Tabaci) sau Tehnicii (strada Calea Bucuresti, la 20 m dupa intersectia str. Tehnicii) .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS