10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdriana si Daniel Popescu - o familie implinita

Adriana si Daniel Popescu – o familie implinita

Se cunosc din clasele gimnaziale, au fost prieteni o buna perioada si apoi au devenit sot si sotie. Daniel Popescu este director al Agentiei SAPARD, Biroul Regional 4 Sud-Vest Oltenia, iar Adriana este profesoara de fizica la scoala din comuna Melinesti.


Daniel Popescu are 49 de ani si este nascut in comuna doljeana Melinesti. Povesteste cu mare drag despre locurile natale, de care marturiseste ca il leaga toate amintirile frumoase, dar si realizarile familiale. Scoala si liceul cu profil teoretic le-a urmat in comuna. Si-a dorit enorm sa devina actor, a incercat la Institutul de Teatru din Bucuresti, unde erau 400 de candidati pe opt locuri. A fost foarte aproape de reusita, ajunsese chiar sa se numere printre finalisti, dar, din pacate, nu a avut sansa. A dat apoi la Facultatea de Teatru din Târgu Mures, unde insa a picat, ceea ce l-a determinat sa se reorienteze in alegerea carierei. A ramas cu un gust amar, insa cu aceeasi admiratie pentru actori, teatru si film. Zâmbind, ii place sa spuna ca Dumnezeu l-a vrut „actor in sfera dezvoltarii rurale si nu pe scena teatrului românesc“. Adriana Popescu a decis sa predea fizica in scoala in care atât ea, cât si sotul si-au conturat personalitatea.


„Tinerel ma insurai…“


Pentru directorul Agentiei SAPARD, Biroul Regional 4 Sud-Vest Oltenia, familia este foarte importanta, alaturi de sotie si copii gasindu-si echilibrul sufletesc de care are nevoie. Vorbeste cu mare drag despre sotie, prima lui dragoste pe care a si ales-o sa-i fie alaturi pentru tot restul vietii, dar si de locurile natale. „In Melinesti sunt mama, socrii mei, casa copilariei mele… Aici mi-am cunoscut sotia, sunt legat sentimental de aceste meleaguri. Adriana, sotia mea, mi-a fost colega de clasa, iar din clasa a VIII-a am devenit prieteni nedespartiti. Eram student in anul II la Facultatea de Horticultura, iar Adriana tocmai terminase Facultatea de Fizica. Imi amintesc ca in primii doi ani sotia mea aducea banii, eu fiind inca student. Am stat insa cu parintii, nu am avut greutati din punct de vedere financiar. Tinerel m-am insurat, insa cu prima mea prietena, cu marea mea dragoste…“, a povestit emotionat Daniel Popescu.


La un an de la nunta a aparut pe lume primul lor copil, o fetita, pe care au botezat-o Denissa, iar dupa inca un an baiatul, Marius. Si-au dorit foarte mult sa devina parinti, sa fie „niste bunici tineri cu care sa se mândreasca nepotii, si nu demodati“. Sotii Popescu sunt mândri de copiii lor, pe care i-au lasat sa isi aleaga singuri drumul in viata. „De când era micut, Marius imi spunea ca isi doreste sa devina medic. Nu s-a razgândit niciodata, cum fac in general copiii. Astazi fiul nostru este student in anul VI la Medicina. Acum s-a intors dupa trei stagii de pregatire pe care le-a facut la Paris. Denissa si-a ales Dreptul, lucrând acum ca expert la o firma din Bucuresti. Din acest an, eu si sotia am devenit si parintii ginerelui nostru… Suntem extrem de fericiti si ne simtim impliniti datorita reusitelor copiilor nostri“, a adaugat Daniel Popescu. Sotii Popescu cred cu tarie in actul casatoriei, insa considera ca este foarte important ca tinerii sa se cunoasca suficient de bine inainte de a decide sa-si uneasca destinele.


Zeci de cursuri de perfectionare, doctorand, inginer geodez


O data cu implinirea pe plan familial, a inceput si implinirea profesionala. Nu i-a fost usor deloc, insa ambitia si dorinta de a reusi l-au adus treptat in functii importante de conducere. Dupa absolvirea Facultatii de Horticultura a fost repartizat la CAP Cruset, apoi s-a transferat la o asociatie viticola din aceeasi localitate, unde dupa un timp a ajuns director. S-a transferat ulterior la Directia Agricola. Din 2001 este director al Agentiei SAPARD, Biroul Regional 4 Sud-Vest Oltenia. Este cel care a pus bazele infiintarii acestui Birou la Craiova si s-a ocupat de angajari, de dotare, de spatii. In acest moment Centrul Regional numara 110 salariati. „Prin intermediul Agentiei SAPARD se urmareste micsorarea diferentelor dintre România si Uniunea Europeana, in ce priveste dezvoltarea rurala. In cei cinci ani de când am pus bazele Agentiei SAPARD in zona S-V a Olteniei, sute de proiecte au fost declarate eligibile, in ele fiind investite mii de miliarde de lei. Am facut nenumarate cursuri de perfectionare, am devenit expert judiciar, evaluator in domeniul intreprinderilor economice, membru al Camerei Expertilor din Uniunea Europeana. In prezent sunt doctorand in anul doi la Facultatea de Horticultura, sunt in acelasi timp si inginer geodez, meserie pe care am dreptul sa o practic in orice moment“, a spus directorul SAPARD.


Sotii Popescu prefera sa isi petreaca timpul liber in sânul familiei, alaturi de mama „ramasa singura in Melinesti“, alaturi de prieteni si rude, dar si de colegii de serviciu care le-au devenit mai mult decât prieteni. Le place sa calatoreasca atât in tara, cât si in strainatate, dar si sa priveasca piese de teatru sau filme cu actori talentati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU