17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoritatile din Valea Jiului solicita desfiintarea inspectoratelor scolare

Autoritatile din Valea Jiului solicita desfiintarea inspectoratelor scolare

Criza din sistemul de invatamânt din Valea Jiului ar putea fi inlaturata daca nu ar mai exista inspectoratele scolare. Aceasta este una dintre solutiile inaintate de reprezentantii Primariei Petrosani, care afirma ca astfel deciziile nu ar mai fi luate in functie de interesele politice, ci exclusiv pentru elevi.


Desfiintarea inspectoratelor scolare si subordonarea unitatilor de invatamânt consiliilor locale reprezinta, in opinia viceprimarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, una dintre solutiile care ar duce la rezolvarea crizei din invatamânt care apare an de an. Edilul de la Petrosani spune ca decizia ar trebui sa se ia cât mai aproape de nevoile elevilor si dorintele lor si nu de cele ale inspectorilor scolari si de interesele acestor structuri. „Structura inspectoratelor scolare este de dinainte de 1989, este nereformata si ar trebui desfiintata. Comunitatea este cea care trebuie sa-si stabileasca prioritatile, iar Ministerul Educatiei sa ramâna singura institutie cu functie de control“, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.


In plus, cei de la Petrosani spun ca reforma sistemului de invatamânt ar trebui sa vizeze chiar si metodele si disciplinele predate la cursuri, iar alegerea sa fie facuta de elevi. In judetul Hunedoara exista doua structuri ale Inspectoratului Scolar Judetean: una la Deva si alta la Petrosani – pentru scolile din Valea Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS