20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Semifinala de vis

Stadionul „Ion Oblemenco“ va gazdui in luna octombrie reeditarea partidei din semifinalele Cupei UEFA, Universitatea Craiova – Benfica Lisabona. Evenimentul este organizat de municipalitatea craioveana si va avea loc in perioada Zilelor orasului (23 – 29 octombrie).


Aflat in Portugalia, primarul Antonie Solomon a declarat ca a primit, pâna ieri, confirmari de la majoritatea componentilor echipei portugheze din acea perioada. Meciul Universitatea Craiova – Benfica Lisabona s-a jucat in semifinalele Cupei UEFA, in sezonul 1982/1983, si s-a incheiat 1-1. Cum in tur partida s-a incheiat 0-0, portughezii au mers in finala Cupei UEFA. Universitatea a fost prima echipa româneasca de club ajunsa intr-o semifinala europeana. Dupa 23 de ani, nume mari ale fotbalului mondial se vor reintoarce pe cea mai mare arena sportiva a Olteniei. „M-am intâlnit cu oficialii clubului portughez, care m-au asigurat de intreaga lor disponibilitate, mai ales când au vazut ca am venit cu intentii serioase. Pe 29 octombrie, când se va disputa partida, va fi un eveniment atât pentru cei care si-au rupt picioarele pe gazonul «Centralului» craiovean, cât si pentru noi, cei care in urma cu 23 de ani am trait emotiile acelui meci. Este o reparatie morala pentru fostii componenti ai «Craiovei Maxima», care se bucura pentru aceasta partida. Pe multi dintre ei nu-i mai baga nimeni in seama, iar unii traiesc adevarate drame. Vicepresedintele clubului Benfica Lisabona si-a adus aminte de ceea ce au patit la Craiova, cu acel public minunat. Voi sti toate detaliile tehnice legate de aceasta partida miercurea viitoare (13 septembrie – n.r.)“, a declarat primarul Craiovei, Antonie Solomon.


Holograf, Proconsul, Iris, Morandi, Al Bano si nu numai, la Zilele Craiovei


La sfârsit de octombrie, blocurile de lânga scheletul Salii Polivalente din Craiova ar putea fi din nou suprapopulate, cu suporteri veniti sa vada reeditarea semifinalei Cupei UEFA, din sezonul 1982-1983. Exact ca pe vremuri, când pe stadion se intra de la prima ora. Suporterii asteptau la acea vreme cu sufletul la gura ca din tunelul de la tribuna I sa apara jucatori ca Antognoni, Passarella, Breitner, Rummenigge, Tigana, Giresse, Briegle sau Filipovici. De partea cealalta, Costica Stefanescu, Nicolae Ungureanu, Silviu Lung, Sorin Cirtu, Ilie Balaci, Aurel Ticleanu, Radion Camataru, pâna la intreaga lista de 16 „titulari“, erau aplaudati la scena deschisa de peste 50.000 de spectatori care umpleau pâna la refuz tribunele „Centralului“. „Vrem sa organizam la aceasta editie jubiliara a Zilelor Craiovei un eveniment de anvergura. Manifestarile vor debuta luni si se vor incheia duminica. In ultima zi vor concerta cele mai importante formatii si artisti din România, printre care Holograf, Proconsul, Iris, Morandi, Al Bano si multi altii. Va fi un spectacol mare, la care sunt asteptati peste 40.000 de oameni“, a spus Antonie Solomon.


De la meciul cu Benfica si pâna astazi, de pe stadion au disparut bancile de lemn, inlocuite cu scaune de plastic. Si au mai disparut jucatorii „Craiovei Maxima“; de pe teren, iar unii din viata. A ramas amintirea unor meciuri pe care oltenii de pretutindeni nu le pot uita o viata intreaga. Pe 29 octombrie, „Ion Oblemenco“ ar putea fi din nou neincapator. De la Bals, Târgu Jiu sau Drobeta Turnu Severin, lumea va veni pentru ca e meci mare in Banie, pe fostul „Central“.


Repere


Editia din acest an a Zilelor Craiovei se va desfasura in intervalul 23 – 29 octombrie si va cuprinde, printre altele, un spectacol stradal intitulat „Noaptea Sfântului Dumitru“, concerte in aer liber, spectacole de balet, reeditarea semifinalei UEFA 1983.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII