20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj18 elevi au picat bacalaureatul

18 elevi au picat bacalaureatul

Rezultatele de la bacalaureat, sesiunea de toamna, au fost afisate ieri la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj, promovabilitatea fiind de 57,33%. Potrivit conducerii ISJ Dolj, promovabilitatea scazuta nu este o surpriza, deoarece in aceasta sesiune s-au inscris candidatii corigenti, nepromovatii primei sesiuni de bacalaureat, cât si cei care au terminat liceul in urma cu multi ani.


Ieri, candidatii doljeni ai bacalaureatului de toamna au intrat in posesia rezultatelor. 18 dintre ei nu au avut sansa de a promova examenul de maturitate, neobtinând o nota de sase. „Fiind vorba de sesiunea de toamna si având in vedere pregatirea acestora, mai mult superficiala, nici nu ne asteptam la rezultate deosebite. Procentul de 57,33% nu reprezinta o surpriza. Iar daca la prima sesiune de bacalaureat candidatii s-au poticnit la limba si literatura româna, de aceasta data, cei mai multi s-au incurcat in tainele matematicii, proba care a avut cel mai mic procent de promovabilitate, de doar 47,46%“, a precizat inspector scolar general Diana Busoi. Potrivit sursei citate, ca si in prima sesiune de bacalaureat, procentul de promovabilitate poate suporta modificari deoarece, tot ieri, in intervalul 16.00-20.00, au fost depuse contestatiile elevilor nemultumiti de notele obtinute. „Rezultatele finale din sesiunea de toamna vor fi afisate dupa recorectare, cel mai târziu pe 7 septembrie“, a spus presedintele comisiei judetene de bacalaureat, inspector scolar general, prof. Diana Busoi.


Bacalaureat fara nota 10


Potrivit comisiei judetene de bacalaureat, pregatirea elevilor a generat note pe masura. „Din cei peste 1.100 de candidati prezenti la probele de examen, nici unul nu a obtinut nota zece la vreuna din probe. Dupa munca si rasplata. Notele obtinute de candidatii acestei sesiuni se situeaza intre 5 si 5.99. Proba care i-a pus in dificultate si i-a depunctat extrem de mult pe tineri a fost aceea de matematica“, a spus presedinta comisiei judetene de bacalaureat, inspector scolar general adjunct, Geanina Chirigiu. De asemenea, din cele spuse de aceasta, procentele de promovabilitate, pe probe, sunt: 73,66% (limba si literatura româna), 47,46% (proba D, proba de profil) 84,88% (proba E, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii) si 85,77%, (proba F, proba la alegere din celelalte arii curriculare). „Asa cum am mai spus, majoritatea notelor sunt intre 5 si 5.99 – peste 300 la limba si literatura româna si peste 200 la proba E, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii“, a concluzionat presedinta comisiei judetene de bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS