17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalColoniile mineresti din Vulcan vor avea canalizare si apa potabila

Coloniile mineresti din Vulcan vor avea canalizare si apa potabila

Pentru prima data in istoria comunitatilor aflate la periferia municipiului Vulcan, va fi introdusa apa potabila si canalizarea in casele de colonie vechi, care aduna cei mai saraci locuitori ai zonei. Aproximativ 4.000 de oameni vor avea beneficii de pe urma acestui proiect, care costa bugetul local peste 590.000 RON. „Suma reprezinta doar 15 procente din suma totala, dar am obtinut, printr-un proiect intocmit de reprezentantii primariei, banii cu care sa introducem apa potabila si sa facem canalizarea in trei dintre cele mai sarace cartiere ale municipiului Vulcan“, a spus Angela Stoica, viceprimarul municipiului Vulcan.


Apa si canalizarea vor ajunge in casele a aproximativ 3.000 de oameni care locuiesc in cartierul Sohodol, la cele aproximativ 800 de persoane din Colonia Cocosvar si la cele 500 de suflete care isi duc existenta in cel mai sarac cartier – Colonia de Jos. Oamenii de aici nu au apa potabila decât la cismelele de pe strada si folosesc si acum latrinele.


Studiile de fezabilitate, spun cei de la primarie, au fost deja aprobate in sedinta de consiliu a lunii precedente, iar in sedinta care are loc in aceasta saptamâna, consilierii va trebui sa aprobe alocarea sumei necesare implementarii proiectului „Realizare alimentare cu apa, canalizare pluviala si menajera in coloniile din municipiul Vulcan“, care face parte dintr-un amplu program de dezvoltare a infrastructurii rurale de talie nationala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS