19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBarbatii - obsedati de muschi

Barbatii – obsedati de muschi

Daca majoritatea femeilor isi doresc cu orice pret sa arate ca Pamela Anderson, nici nazuintele domnilor nu sunt mai modeste. Barbatul modern a devenit din ce in ce mai narcisist si vanitos, dorindu-si un fizic atletic, plin de muschi… Modelele lor nu sunt deloc unele de mâna a doua, ci nume celebre de la Hollywood, precum Brad Pitt sau Russell Crowe…


Perfectiunea fizica nu mai este de mult o preocupare rezervata exclusiv doamnelor. Si barbatii au inceput sa aiba modele si fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a avea abdomenul la fel de bine conturat precum cel al eroilor de pe marile ecrane sau bicepsii voluminosi precum al celor mai in voga actori. Pentru a-si imbunatati aspectul fizic, mai ales musculatura, domnii nu se dau in laturi de la nimic, adoptând de multe ori programe de antrenament neadecvate ce pot avea consecinte grave asupra sanatatii. Nimeni, indiferent de sex, nu-si doreste sa fie catalogat drept scund si urât.


„Persoanele inalte si frumoase ajung mai usor la succes si câstiga mai mult“, sustine profesorul Frank Naumann, expert in comunicatii si fost docent in cadrul Universitatii Humboldt din Berlin. In una dintre lucrarile sale, Naumann explica modul in care frumusetea se dovedeste a fi in multe cazuri mult mai importanta decât inteligenta, in sensul ca un aspect fizic placut poate avea consecinte mult mai mari in sens pozitiv asupra unei persoane decât in cazul in care aceasta ar fi inteligenta, dar ar avea o infatisare respingatoare.


Atentie la consecinte!


Pentru a avea o infatisare precum cea a lui Brad Pitt, Russell Crowe sau Raoul Bova, multi barbati sunt dispusi sa faca orice. Din aceasta dorinta pentru imbunatatirea aspectului fizic se ajunge de multe ori la excese, fie ca este vorba despre un surplus de exercitii fizice, fie de o administrare prea mare de proteine, ca sa nu mai vorbim de cazurile in care se ajunge la utilizarea steroizilor. Potrivit rezultatelor unui studiu ce au fost prezentate in cadrul unui congres al American Psychological Association, eforturile depuse de reprezentantii sexului tare pentru a-si mari masa musculara pot avea consecinte asupra sanatatii acestora.


„Dupa ce femeile au fost chinute timp de decenii de ideea de a semana cu actritele si top-modelele cu corpul tras prin inel, atentia noastra se indreapta acum asupra barbatilor. Mijloacele de informare, cinematografia si ziarele scot mereu in prim-plan personaje de sex masculin cu un fizic atletic si plin de muschi. Acesta este motivul pentru care populatia masculina a inceput sa creada ca unica modalitate pentru a fi catalogat drept atragator este aceea de a avea bicepsii si pectoralii bine dezvoltati“, a declarat autoarea studiului, Tracy Tylka, din cadrul Universitatii din Ohio.


„Un aspect fizic frumos poate reprezenta calea catre succes. Barbatii trebuie sa fie mai presus de toate puternici, iar femeile sexy. Asa-zisii barbati adevarati sunt mari. Acestia par a avea o capacitate mai mare de dominare si par a fi mai independenti. Mai mult, barbatii frumosi se pare ca au si un caracter „mai interesant“, deoarece inca de mici au avut parte de mai multa dragoste si de mai multe laude“, a precizat Naumann pentru tabloidul german Bild.


„Toti barbatii isi doresc sa fie musculosi. Cei slabi isi doresc cu orice pret ca rezultatul efortului depus la sala sa fie vazut. De aici rezulta si adoptarea unei serii de comportamente gresite, care au repercusiuni psihologice precum atentia excesiva pentru greutate sau fobia pentru anumite alimente considerate dusmanii formei fizice. Exista o mare diferenta intre barbatii care fac sport si sunt atenti la ceea ce manânca pentru a fi sanatosi si cei care fac sport si manânca doar pentru a-si mari masa musculara precum a celor ce apar pe copertele revistelor“, a mai precizat Tracy Tylka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS