17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEducatia fizica a incheiat bacalaureatul

Educatia fizica a incheiat bacalaureatul

Proba F a bacalaureatului de toamna, care a cuprins o materie la alegere din celelalte arii curriculare, scris sau practic, nu le-a dat bataie de cap candidatilor. La ultima proba a examenului, elevii au avut posibilitatea sa-si aleaga o materie preferata, din cele peste 20 de discipline studiate. Majoritatea au ales educatia fizica.


Proba F a examenului de bacalaureat, la alegere dintr-o materie preferata din afara ariei curriculare, incheie maratonul examenului national, sesiunea de toamna. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, la ultima proba a examenului s-au inscris peste 100 de elevi. „Numarul candidatilor pentru aceasta proba a fost mai mic deoarece la examenul din vara nu au existat multi picati. La acestia s-au adaugat candidatii promotiilor anterioare“, a spus vineri, la final de bac, inspectorul scolar general al ISJ Dolj, profesor Diana Busoi.


Potrivit sursei citate, candidatii inscrisi au obtinut note de la 7 la 9. „Ultima proba a examenului de bacalaureat nu a inregistrat decât un absent, la centrul 1 de examen. In rest, totul s-a desfasurat conform planificarii, fara incidente si fara alte situatii neplacute“, a precizat inspectorul scolar general al ISJ Dolj, profesor Diana Busoi. Pentru a evita orice incident, candidatii din cele trei centre de examen – Colegiul National „Gheorghe Chitu“, Grupul Scolar „Anghel Saligny“ si Grupul Scolar „C.D. Nenitescu“ – au fost comasati intr-unul singur pentru a sustine probele, si anume la Grupul Scolar „C.D. Nenitescu“ (fostul Liceu de chimie) din Craiova.


Sportul a venit in sprijinul absolventilor


Conform programului stabilit, probele practice s-au terminat in jurul orei 13.00. Despre derularea probei F, presedintele comisiei de bacalaureat, prof. Danut Anghel, a spus: „Probele de gimnastica, saritura in lungime, baschet, flotari si viteza le-au diminuat candidatilor emotiile. Chiar daca aceasta sesiune de bacalaureat nu s-a adresat «vârfurilor», asta nu inseamna ca ei nu sunt tot absolventi de liceu“, a precizat prof. Danut Anghel. O parte din candidati au spus ca au optat pentru aceasta proba pentru a scapa mai repede de examen. „Am mai scapat putin de stres, probele nu au fost exagerat de grele. Ne-am simtit ca la scoala“, a spus Raluca Ghinea, candidata a probei de educatie fizica si sport.


Emotii


Rezultatele urmeaza sa fie afisate pe 4 septembrie, pâna la ora 16.00. In aceeasi zi, in intervalul 16.00 – 20.00, candidatii nemultumiti de notele obtinute pot depune contestatii. Reevaluarea lucrarilor se va face de catre comisii regionale de contestatii, in perioada 5 – 7 septembrie, in alt judet. Rezultatele finale se vor afisa pe 7 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS