19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSalvatorii de la Mina Baia Noua, trimisi acasa

Salvatorii de la Mina Baia Noua, trimisi acasa

Echipele de salvare care incearca sa-i gaseasca pe minerii disparuti la Baia Noua au fost trimise acasa, cu toate ca mai multi ortaci sunt de parere ca oamenii ar putea fi in viata.


Operatiunile de salvare a celor doi mineri disparuti in putul de extractie a carbunelui din Baia Noua intâmpina noi dificultati. Specialistii sositi de la Petrosani au fost trimisi acasa din cauza ca interventia acestora ar fi fost prea costisitoare pentru bugetul minei din Mehedinti.


„Minerii salvatori au fost trimisi acasa pentru ca noi nu avem bani sa-i platim. Actionam cu minerii nostri, iar astazi, dupa ce a fost trasa apa din puturi, am reluat cautarile“, a explicat directorul de productie, Mihai Busoniu.


Subprefectul de Mehedinti a inmarmurit când a aflat ca din cei zece mineri sositi de la Petrosani in zona au mai ramas doar trei care nu au intrat in mina deloc pâna aseara.


„Nu mi se pare normal ca i-au trimis acasa pe acei mineri specialisti care ar fi putut sa-i gaseasca pe cei doi disparuti. Intr-o astfel de operatiune nu se mai pune problema banilor. Este o greseala ca au fost trimisi acasa minerii de la Petrosani“, a declarat subprefectul de Mehedinti, Constantin Saceanu.


De când au inceput operatiunile de salvare, se pare ca nimeni nu a ajuns aproape de putul in care se preconizeaza ca ar fi prinsi de o alunecare de teren minerii.


Rudele celor doi disparuti au mers la o ghicitoare sa afle daca acestia mai sunt viata. Baba Ana le-a ghicit de trei ori in bobi si tot de atâtea ori rânduiala bobilor a aratat ca minerii sunt inca in viata.


„Ascultati la mine aici, copiii astia nu sunt morti, sunt la mare suferinta, dar nu sunt morti“, spunea baba Ana.


Cuprinse de durere, rudele au izbucnit in plâns si au spus ca mai exista speranta.


„Acum noi o credem pe ghicitoare si am vrea sa fie vii, dar, daca nimeni nu-i mai cauta, noi ce ne facem, sau ce vor face copiii nostri prinsi in mina, tot vor muri de sete si de foame“, au spus rudele celor doi mineri disparuti.


Subprefectul de Mehedinti a cerut ieri oficial ca specialistii de la Petrosani sa se intoarca la Mina din Baia Noua, iar ministrului Seres i-a propus sa schimbe seful operatiunilor de salvare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU