20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArgumente pentru a face dragoste diseara

Argumente pentru a face dragoste diseara

Un sondaj intrat deja in legenda sustine ca femeile au fost intrebate ce ar prefera: sa faca dragoste sau sa manânce o ciocolata. Se spune ca ciocolata a avut câstig de cauza. Dar, potrivit site-ului 121.ro, ea nu se dovedeste a fi cea mai buna solutie, pentru ca activitatea sexuala…


…. te mentine tânara


Medicii au constatat faptul ca persoanele care intretin relatii sexuale de cel putin patru ori pe saptamâna pareau mai tinere decât erau in realitate: barbatii cu aproximativ 12 ani, iar femeile cu zece ani. Explicatia se pare ca ar fi legata de cresterea numarului de hormoni (endorfinele, in special), care produc si sunt responsabili de buna dispozitie si starea de fericire. Mai mult insa, se pare ca acest efect pozitiv se manifesta la indivizii care au o relatie stabila cu cineva, nu la cei care isi schimba des partenerii.


… alunga stresul


Zoologii au observat, inca de la mijlocul secolului trecut, ca activitatea sexuala constituie pentru maimute principala modalitate de eliminare a stresului provocat de viata in captivitate. La oameni, starile de anxietate sunt „dizolvate“ de euforia post-actum, la fel cum o aspirina „evapora“ o migrena (este vorba de actiunea feniletilaminelor, substante care sunt eliberate de excitatia sexuala si care provoaca placerea in centrii nervosi). In plus, acest tip de aspirina nu are nevoie de prescriptie si poate fi luat in cantitati (aproape) nelimitate…


… te elibereaza de complexe


„Amicii“ nostri, barbatii, stiu, din instinct, ca ne pot face sa ne simtim bine in pielea noastra, in doua moduri: spunându-ne ca suntem frumoase si aratându-ne ca ne doresc (pentru asta si, desigur, pentru celelalte calitati ale noastre). Nimic nu este mai linistitor pentru complexele noastre (legate de inaltime, greutate, marimea sânilor, subtirimea buzelor s.a.m.d.) decât sa avem dovada ca toate aceste probleme dispar atunci când suntem cuprinse de bratele lui (brate in care feromonii lui stimuleaza endorfinele noastre). Iar intensitatea senzatiilor este atât de puternica, incât efectul acestora dureaza chiar mai mult de o zi.


… ajuta la intarirea relatiei cu partenerul actual


O relatie nu traieste doar prin sex; acest lucru este la fel de adevarat precum corolarul sau: o relatie nu poate trai fara sex (daca ati auzit de asa ceva, atunci e vorba de exceptia care confirma regula!). Stim cu toate câta nevoie au ei sa se simta iubiti. De ce sa nu recunoastem ca si noi avem nevoie de dragoste in egala masura? Daca ai descoperit in partenerul tau pe barbatul visurilor tale, atunci arata-i asta. Nu de alta, dar visurile, fie ele si cât o viata de om, nu sunt niciodata suficient de lungi.


… te poate ajuta sa traiesti mai mult


Nimic mai adevarat. Orgasmul ajuta, la nivelul glandelor, la eliberarea hormonului numit oxitocina, despre care oamenii de stiinta sustin ca are merite reale in asigurarea unei durate de viata peste medie (printre altele, exista indicii cum ca oxitocina ar ucide celulele canceroase si ar echilibra presiunea sângelui). In România, media de viata a femeilor oscileaza in jurul a 73 de ani. Cum iti suna „o suta“?


… arde calorii


Despre asta poate ca stiai deja, dar nu strica sa mai afli dintr-o sursa (sigura). Specialistii spun ca 30 de minute de zbenguiala te „usureaza“ de 90 de calorii (adica aproape cât se consuma in timpul unei alergari de zece minute). Pe de alta parte, fiecare pozitie – mai ales cele acrobatice – solicita mult anumite zone „sensibile“ ale corpului (coapse, abdomen, fese). Atentie, insa! Fara dat târcoale frigiderului la miezul noptii, dupa o partida de sex extrem de solicitanta!


… iti stimuleaza apetitul pentru succes


Cariera ta profesionala are nevoie de toate atuurile de care dispui. O viata sexuala implinita este unul dintre ele. Satisfactia provocata de o relatie stabila si completa se extinde, sustin specialistii, si asupra celorlalte zone ale vietii tale. Un tonus psihic bun te va face sa muncesti mai mult si mai bine, conferindu-ti, in acelasi timp, o perspectiva mai optimista asupra vietii si problemelor acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS