20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsilierii locali din Gorj, neinteresati sa-si declare apartenenta politica

Consilierii locali din Gorj, neinteresati sa-si declare apartenenta politica

Alesii locali din judetul Gorj nu sunt interesati sa completeze declaratiile de apartenenta politica, o singura localitate din 70 trimitând la consiliul judetean listele cu optiunile politice ale consilierilor locali.


Primarii, consilierii locali si judeteni din Gorj nu vor sa isi completeze declaratiile de apartenenta politica, desi si-ar putea pierde scaunele, daca nu o vor face. Fie „implicarea“ intensa in treburile comunitatii sau participarile active la sedintele de consiliu local sau judetean, fie implicarea in afaceri sau in rezolvarea problemelor personale i-au impiedicat pe alesi sa isi faca datoria. La nivelul Primariei Târgu Jiu, numai cinci consilieri locali ai PSD si trei ai PRM si-au depus declaratiile de apartenenta politica. Nici la Consiliul Judetean Gorj situatia nu este mai buna, mai putin de jumatate dintre consilieri nedepunând declaratiile. Doar 13 alesi din 33 s-au gândit sa faca ceea ce ii obliga legea. Nici macar presedintele Ion Calinoiu si vicepresedintii Gheorghe Grivei si Cornel Popescu nu s-au gândit sa le dea un exemplu alesilor locali, nedepunându-si nici ei documentele respective. „Nu au venit prea multi. Eu le-am dat termen pâna pe 8 august, mai devreme, sa nu fie probleme, sa ne aglomeram pe final, dar vad ca nu se misca treaba“, a precizat Florin Circiumaru, primarul din Târgu Jiu.


Fara solutii…


Daca la nivelul Consiliului Local Târgu Jiu si al Consiliului Judetean Gorj s-a intâmplat ceva, la nivelul oraselor si comunelor din judet situatia este ingrijoratoare. Dupa cum a precizat Zoica Zamfirescu, secretarul general al Consiliului Judetean Gorj, din 70 de consilii locale, doar cel din Ciuperceni a trimis zece declaratii la sediul institutiei. „Nu se inghesuie deloc sa vina. Nu stiu ce o sa le facem pâna la urma. La consiliul judetean le-am comunicat in repetate rânduri si la ultima sedinta si am vazut ca unii au inteles. Nu-mi dau seama ce calcule isi fac. Au termen pâna pe 10 august si singurii care s-au conformat pâna acum sunt cei de la Ciuperceni. Trebuie sa dea declaratiile pe propria raspundere in ce partid sunt si atât. Sa le mai trimit alte instiintari?! O sa mai trimitem o circulara in teritoriu in care o sa dam termene mai mici, fata de cel legal. O sa ne puna in situatia de a nu putea sa le afisam declaratiile pe site-ul institutiei – lucru obligatoriu“, a declarat Zoica Zamfirescu, secretarul general al CJ Gorj.


Isi risca mandatele


La nivelul judetului Gorj exista peste 800 de alesi locali care au obligatia sa isi depuna pâna pe 10 august declaratiile de apartenenta politica. Daca nu o vor face, consilierii locali sau judeteni isi vor pierde mandatele de drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS