10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentru de diagnostic medical la Craiova

Centru de diagnostic medical la Craiova

Primul centru de radiologie si imagistica medicala din Craiova a fost inaugurat ieri lânga Spitalul de Neropsihiatrie din Craiova, in prezenta autoritatilor locale. Unitatea medicala – Centrul Prima Medical – ofera servicii medicale ultraperformante in domeniul diagnosticului medical, datorita aparaturii de ultima generatie: tomografie computerizata, Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN), densitometrie, radiologie conventionala, fluoroscopie, ecografie Doppler. Investitia, in valoare de 20 de miliarde de lei (doar constructia), este in totalitate straina, in România existând inca un astfel de centru la Spitalul Colentina din Bucuresti.


Firma mama, din Luxemburg, intentioneaza sa realizeze o retea de astfel de centre in intreaga tara, interconectate, inclusiv cu cele existente in strainatate. Directorul Centrului Prima Medical, dr. Dan Bondari, a spus ca investitorul nu a ales intâmplator Spitalul de Neuropsihiatrie pentru a realiza acest proiect. „A fost aleasa aceasta locatie in primul rând pentru a deservi compartimentele de neurologie ale Spitalului de Neuropsihiatrie, având in vedere importanta stabilirii diagnosticului cu ajutorul RMN si al tomografiei computerizate, intr-o serie de afectiuni neurologice (accidente vasculare cerebrale, de exemplu). In al doilea rând, s-a constatat ca in Craiova exista cea mai mare densitate de cadre didactice universitare cu pregatire in acest domeniu, din intreaga tara“, a declarat dr. Bondari.


Nu doar pacientii din Spitalul de Neuropsihiatrie vor avea acces la mijloacele moderne de investigare de aici, ci orice bolnav care are calitatea de asigurat (cu exceptia osteodensitometriei, care nu este finantata de CAS).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS