11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcert extraordinar de muzica religioasa in pestera

Concert extraordinar de muzica religioasa in pestera

Peste 400 de persoane au asistat la un concert exceptional de muzica religioasa a capella, care a avut loc in Pestera Bolii aflata la aproximativ zece kilometri de municipiul Petrosani. Concertul a fost sustinut de corul Catedralei Ortodoxe de la Orastie (ansamblu care a primit mai multe premii nationale si internationale), corul Bisericii Catolice din Petrosani si Melita Botezatu, interpreta la orga a Forumului Democrat German. Pestera a fost luminata cu sute de lumânari, iar corurile au fost acompaniate doar de susurul pârâului care traverseaza grota. Concertul a fost deschis dupa ce un preot impreuna cu un copil au spus „Tatal Nostru“.


In cadrul manifestarii, chiar la intrarea in pestera, a avut loc si un vernisaj de icoane pe sticla. Organizatorii evenimentului sunt membrii unei Asociatii Ecologice, Petro Aqua, care sustin ca prin acest mod incearca sa introduca locatia aceasta inedita in circuitul turistic. „Ne asteptam la o astfel de participare dat fiind faptul ca evenimentul este unic prin locatia aleasa“, a declarat Emeric Syuhanek, presedintele Petro Aqua. „Am insistat sa vin la acest eveniment inedit si intr-adevar este extraordinar ce au putut sa faca aici, in aceasta grota. Aceste lumânari care lumineaza pestera creeaza o atmosfera unica, nu am mai vazut asa ceva“, a afirmat un spectator.


Pestera de lânga Petrosani, de o frumusete rara, a fost redata circuitului turistic in urma cu aproximativ doua luni de catre ecologistii din Petrosani, in parteneriat cu Primaria Petrosani si Compania Huilei, evenimentul fiind marcat prin casatoria a doi tineri ecologisti, care au muncit la decolmatarea pesterii. Potrivit organizatorilor, locatia evenimentului cultural este motivata de faptul ca Pestera Bolii ofera conditii deosebite de acustica, iar interiorul a fost supranumit in perioada interbelica „Sala de concert si dans“. Conform organizatorilor, astfel de manifestari culturale au avut loc in Pestera Bolii si pâna la inceperea primului razboi mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS