14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru ca i-a dat foc amicului

Arestat pentru ca i-a dat foc amicului

Un adolescent, de 16 ani, din Craiova a fost arestat preventiv pe 15 zile, in baza unui mandat emis ieri de Tribunalul Dolj. Baiatul este cercetat de Politia Judiciara si de Parchetul Tribunalului Dolj pentru savârsirea infractiunii de tentativa de omor, dupa ce i-a dat foc unui prieten.


Totul a inceput in seara zilei de 18 aprilie, când, intr-un imobil situat pe strada Anul 1848 din Craiova, s-a incins o partida de carti intre Alexandru Ionut, de 16 ani, fiul proprietarilor, si alti patru amici de-ai lui, cu vârste cuprinse intre 15 si 18 ani. Baietii isi formasera doua echipe, din una facând parte fiul proprietarilor si prietenul sau din vecini, Alin Daniel B., de 15 ani. Dupa mai multe ore de joc, perioada in care au consumat si câteva sticle de bauturi alcoolice, baietii s-au ametit si au inceput sa se stropeasca intre ei cu vopsea.


Diluantul si chibritul


La un moment dat, Alin Daniel B. a intrat la baie sa se curete de vopsea. Alexandru Ionut a venit dupa el si l-a „ajutat“, stropindu-l cu diluant, apoi i-a dat si foc. Alin Daniel s-a ales cu arsuri grave de gradele 2 si 3 pe mai multe zone ale corpului. In urma examinarii medico-legale din 26 aprilie, medicii legisti au concluzionat ca arsurile produse i-au pus victimei viata in primejdie. Drept urmare, politistii si procurorii continua cercetarile privind savârsirea infractiunii de tentativa de omor. Cum medicii legisti au stabilit ca autorul incendierii are discernamânt, procurorii doljeni au propus ieri arestarea preventiva a lui Alexandru Ionut B., iar judecatorii au dat curs propunerii.


Daca va fi gasit vinovat de tentativa de omor, baiatul de 16 ani, fiind minor, risca intre cinci si zece ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII