9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBomba pe roti in Vama Bechet

Bomba pe roti in Vama Bechet

Un tir incarcat cu o substanta initial neidentificata si care prezenta scurgeri a fost oprit de autoritati ieri-dimineata in Vama Bechet, iar de teama unei deflagratii acesta a fost izolat. La Punctul de Trecere Bechet s-a prezentat pentru iesirea din tara un tir condus de Crasimir Konev, cetatean bulgar, care venea din Ungaria si se indrepta catre Bulgaria. Politistii de frontiera doljeni au observat ca din vehicul se scurgea o substanta din butoaiele pe care le transporta si au decis intoarcerea tirului. La fata locului au sosit echipaje de pompieri si cadre ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj care au decis ca tirul sa fie izolat, acesta fiind mutat la o distanta considerabila fata de cladiri. Toate persoanele din apropiere au fost indepartate.


La temperatura ridicata, substanta din butoaie ar fi explodat


Din primele verificari ale pompierilor s-a stabilit ca substanta care se scurgea din vehicul este tetracloretilen, o solutie inclusa in lista substantelor si materialelor periculoase.


Dupa obtinerea aprobarii de desigilare a incarcaturii, s-a gasit un butoi incarcat cu tetracloretilen care era aproape gol, acesta prezentând fisuri la imbinare. „Substanta care se scurgea din camion explodeaza la temperaturi foarte ridicate. In acest caz, când un butoi prezinta scurgeri, daca exista o sursa de aprindere, substanta respectiva ar fi luat foc. La temperaturi intre 34 si 40 de grade Celsius acest compus chimic arde normal“, a declarat locotenent Florin Cocosila, purtator de cuvânt al ISU Dolj. Dupa ce au fost verificate toate butoaiele si cel fisurat a fost indepartat, tirul bulgaresc a putut trece prin Vama Bechet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS