19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum se manânca fructele intr-un restaurant

Cum se manânca fructele intr-un restaurant

Eticheta la o cina formala merge pâna la cel mai mic detaliu, chiar când acesta inseamna servirea unui fruct. Pentru a pastra eticheta, site-ul eva.ro ne da câteva sfaturi pentru a sti cum sa consumam fructele atunci când suntem la un restaurant.


Merele si perele


La o cina, merele sau perele se iau cu mâna si se pun pe farfurie. Daca aveti indemânare, puteti taia coaja, in forma de spirala. Daca considerati acest procedeu prea dificil, atunci puneti fructul pe o farfurie pentru desert si taiati-l in doua, indepartati sâmburii si apoi taiati-l in bucati mai mici. Se manânca cu ajutorul unei furculite sau al unui cutit pentru fructe. Puteti lua bucatile mai mici cu mâna, daca masa nu este foarte formala.


Bananele


Daca sunt banane in meniu, atunci trebuie decojite si taiate cu un cutit (de fructe, daca se afla pe masa) si mâncati-le cu o furculita. In situatiile neformale, nu este nevoie sa recurgeti la taiatul in bucati.


Ciresele si fructele de padure


In general, fructele de padure se manânca folosind o lingurita, chiar daca nu sunt ornate cu frisca. Ciresele pot fi consumate cu mâna. Sâmburii se scuipa discret in mâna facuta caus si apoi se pun pe farfuria pentru desert.


Portocala si grapefruitul


Este indicat sa se consume grapefruitul, taiat in doua, cu ajutorul unei lingurite. La mesele neprotocolare, se poate mânca felie cu felie, cu mâna. Exista doua moduri de decojire a unei portocale; ambele incep cu un cutit ascutit. Metoda numarul 1: o spirala continua. Metoda numarul 2: se taie cele doua capete si apoi se taie coaja pe verticala, in mai multe crestaturi paralele, care va vor ajuta sa o indepartati cu usurinta. Daca feliile sunt mici, este recomandat sa le mâncati una câte una, intregi. Daca sunt mari, se foloseste un cutit pentru a le taia.


Strugurii


Strugurii fara sâmburi nu sunt nici o problema, se manânca bob cu bob. Daca au sâmburi, se pun discret, in mâna facuta caus.


Mango si papaya


Mango se taie in doua, apoi in patru. Fiecare bucata se pune pe farfurie, cu coaja in sus, pentru a fi indepartata, cu ajutorul cutitului. Poate fi apoi taiat bucatele si mâncat cu o lingurita. Papaya se manânca precum un pepene mic, care a fost taiat in jumatati si i-au fost indepartate semintele.


Pepenele


Pepenele, galben sau rosu, trebuie sa fie mâncat cu lingurita. Daca este deja taiat in bucati, se serveste cu furculita.


Piersica


Piersica si nectarina se taie in doua, apoi in patru. Pielita poate fi indepartata cu ajutorul unui cutit. Este acceptabil ca fructul sa fie taiat in bucati mai mici, fara ca pielita sa fie indepartata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS