19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVoltaj - intre diferite stiluri

Voltaj – intre diferite stiluri

Aceasta formatie a ridicat la fiecare show spectatorii in picioare si a câstigat, cu talent si nonconformism, un nume aparte. Voltaj si-a surprins de fiecare data auditoriul prin stilurile abordate, fie ca a fost vorba de heavy-metal electric sau rock-ul compozit de astazi.


Formatia a luat fiinta in anul 1982, dar, având o personalitate prea puternica pentru regimul comunist, a reprezentat pentru unii un pericol social. Vremurile s-au schimbat, ca si componenta trupei, de nenumarate ori. Prima piesa, „Nori de hârtie“, a constituit capul de afis al primului concert, sustinut la Casa de Cultura „Mihai Eminescu“ din Bucuresti. Urmatoarele aparitii scenice au avut in repertoriu piese de succes ca „Aceasta-i intrebarea“ si hit-uri AC/DC. Din formula initiala a facut parte Horatiu Rad (bas), Nikki Dinescu (tobe), Gabi Nacu (chitara), Adrian Ilie (chitara) si renumitul solist vocal Cristi Minculescu (actual Iris). In timp, formatia a suferit foarte multe modificari, ajungând in anul 2006, dupa aproximativ 24 de ani de activitate, sa fie schimbata in totalitate. In iulie 1998 a avut loc o schimbare esentiala atât de componenta, cât si de stil, aparând Calin Goia ca vocalist, fost elev meritoriu al Scolii Vedetelor. In prezent, Voltaj inseamna Calin „Pictorul“ Goia – vocalist, Gabi „Porkus“ Constantin – chitara, bas-ul este mentinut de Valeriu „Prunus“ Ionescu, Oliver Sterian – la tobe, iar Bobby Stoica se ocupa de clape.


Dupa aceasta schimbare, in februarie 1999, Voltaj a lansat primul maxi-single din istoria formatiei, „Asta-i viata“, urmat pe 12 iulie de lansarea albumului „Risk Maxim 2“.


Au urmat numeroase concerte in tara, in sali si in aer liber, turnee pe litoral si festivaluri. In decembrie 1999, formatia Voltaj a câstigat trofeul „Microfonul de Aur“ pentru cel mai bun album rock. In anul 2000, trupa a mai lansat un album intitulat „Bungee“, de pe care se remarca hit-ul „Albinuta“, si apoi, in anul 2001, albumul „3D“, care a adus in atentia publicului piese precum „20 de ani“ sau melodia care da numele albumului. In anul 2002, Voltaj a lansat albumul „424“, care reprezinta cifra zilelor trecute de la lansarea albumului „3D“. Videoclipul single-ului „De mâine“ reprezinta alta reusita. Pentru ca munca la videoclip a insemnat un efort colectiv sustinut, trupa Voltaj a dorit sa impartaseasca aceasta experienta cu fanii si a inclus pe albumul „424“ videoclipul si making-of-ul acestuia.


„Cartea Voltaj“


In acelasi an, a lansat albumul „Scrisoare“, dupa care, in anul 2003, a urmat materialul „Noapte buna“. Tot in 2003 a aparut si primul „Best of“, urmat in 2004 de albumul „Povestea oricui“, reeditat in 2005 pe DVD. In acelasi an au iesit pe piata „Cartea Voltaj“ si albumul „Integrala Voltaj“. „In anul 2005 a fost lansata «Cartea Voltaj», care surprinde toate evenimentele petrecute in viata formatiei in perioada 1998 – 2004 si care are si o cronica de turneu. Aici se vorbeste de viata fiecarui membru si contine fotografii inedite care nu au aparut in alte publicatii. Aparitia acestei carti a fost insotita de albumul intitulat «Integrala Voltaj», care contine fragmente din toate piesele compuse in perioada evocata de carte“, a declarat Calin Goia, solistul vocal al trupei.


In vara acestui an, Voltaj pregateste terenul pentru lansarea noului material al formatiei.


„Pe 3 noiembrie, intr-un concert de zile mari realizat la Sala Polivalenta din Bucuresti, vom lansa cel mai nou album al nostru. Acesta va fi dedicat in totalitate fanilor si va contine piese cântate in aceeasi maniera in care ne-am obisnuit sustinatorii. Câteva dintre piesele de pe acest nou album le avem in programul unor spectacole si am observat ca au prins foarte bine la public“, a mentionat Calin Goia.


Discografie Voltaj


1996 – Pericol de moarte, 1999 – Risc maxim 2, 2000 – Bungee, 2001 – 3D, 2002 – Scrisoare IP, 2002 – …Tu, 2002 – 424, 2003 – Noapte buna (IP), 2003 – The Best of, 2004 – Povestea oricui, 2005 – Povestea oricui (DVD), 2005 – Integrala Voltaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS