19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlimpicii - viitori studenti la universitati din strainatate

Olimpicii – viitori studenti la universitati din strainatate

Pasionata din clasele primare de literatura româna si limbi straine, visul Lianei Ganescu este in prezent acela de a fi admisa la Universitatea Bremen, din Germania. Si-a trimis deja scrisoarea de recomandare si asteapta din zi in zi rezultatul…


Liana-Daniela Ganescu este eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova, sectia matematica-informatica, clasa bilingva. Este extrem de ambitioasa, increzatoare in fortele proprii, cu principii de viata bine conturate. Liana este de parere ca nu este suficient sa participi la un concurs, ca experienta unei noi competitii nu este totul, important fiind „premiul, recompensa adevarata a muncii, fara de care competitia in sine nu are nici o valoare“.


Pasiunea i-a adus premii insemnate


In clasele gimnaziale, Liana a inceput sa participe la primele ei concursuri judetene de limba si literatura româna si limba franceza. Imediat au aparut si rezultatele, adolescenta ocupând locul I la faza judeteana a olimpiadei de limba si literatura româna, iar la olimpiada nationala a obtinut mentiune. „Incepând din 2001 am participat in fiecare an la olimpiada de limba si literatura româna. Pentru mine aceasta materie nu este doar o disciplina scolara, ea reprezinta mult mai mult… Mi-a placut de la inceput pentru ca mi-a oferit posibilitatea sa imi dezvolt imaginatia, sa imi aduc propriile comentarii la textele lecturate. In 2002, am obtinut iar premiul I la faza judeteana. In anul urmator am participat atât la olimpiada de limba si literatura româna, cât si la cea de franceza, unde am obtinut premiul II la faza judeteana“, a povestit Liana Ganescu.


20.000 de euro – studiile la universitatea din Germania


Adolescenta si-a trimis deja scrisoarea de recomandare la University International Bremen, din Germania, iar zilele acestea urmeaza sa isi trimita dosarul complet. „Vreau sa aplic la aceasta universitate, este visul meu, dar vreau sa reusesc cu bursa, pentru ca posibilitatile financiare ale parintilor mei nu pot acoperi taxele si cheltuielile, care depasesc 20.000 de euro. Optez pentru una din facultatile de acolo, pentru a-mi deschide perspective pentru o cariera in publicitate“, a adaugat Liana.


Liana s-a implicat in ajutorarea copiilor cu dizabilitati


In timpul liber, adolescenta desfasoara munca de voluntariat la mai multe fundatii, pentru sprijinirea copiilor cu dizabilitati.


Impreuna cu micutii din Centrul „Sfântul Mina“ si alti elevi din scolile si liceele craiovene, implicati in tot felul de actiuni comunitare, Liana a creat martisoare pe care le-a vândut, iar banii strânsi au fost donati scolii speciale craiovene.


Premii


– Premiul I la faza locala a concursului „Mircea Nedelciu“, in cadrul Târgului de carte „Gaudeamus, carte de invatatura“, Craiova 2006


– Premiu special – faza nationala la olimpiada de limba si literatura româna – 2005


– Mentiune – faza nationala la olimpiada de limba si literatura româna – 2005

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU