19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSindicalistii din invatamânt au pichetat guvernul

Sindicalistii din invatamânt au pichetat guvernul

Sindicalistii din Educatie au pichetat ieri, timp de doua ore, sediul guvernului. Ei ameninta cu declansarea grevei generale si acuza executivul ca a incalcat protocolul pe care l-a incheiat cu reprezentantii cadrelor didactice, in noiembrie anul trecut.


Potrivit liderilor de sindicat din Dolj, cadrele didactice au obosit sa tot fie mintite de guvernanti. „Am fost reprezentati la acest protest de colegii nostri din Bucuresti. Absenta noastra de la pichetare este justificata de faptul ca banii necesari deplasarilor in Capitala au fost donati in contul sinistratilor doljeni“, a spus Constantin Lungulescu, vicepresedintele Sindicatului Liber din Invatamânt (SIP), filiala Dolj.


Problemele dascalilor, mai vechi de un an


Potrivit reprezentantilor SIP Dolj, nemultumirile profesorilor sunt aceleasi ca si in 2005. Ei doresc, printre altele, finalizarea negocierilor la proiectul Legii salarizarii, care sa duca la dublarea salariilor personalului din invatamânt, pâna la sfârsitul lui 2006. De asemenea, Federatia „Spiru Haret“ a propus ca o parte din suma suplimentara destinata modernizarii invatamântului de stat, respectiv 1,1% din PIB, promisa de guvern, sa fie alocata constructiei de noi gradinite. Presedintele SIP Dolj, Ion Bebe Cepoi, a anuntat ca miercuri, 14 iunie, va avea loc sedinta Consiliului Liderilor de Sindicat, unde se va stabili programul actiunilor de protest. „Si de data aceasta, prioritari sunt elevii care vor sustine in acest an examene nationale. Vom cauta ca protestele noastre sa nu-i afecteze pe ei. Copiii si parintii acestora nu trebuie sa suporte mofturile si indiferenta guvernantilor“, a precizat presedintele SIP Dolj, prof. Ion Bebe Cepoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS