14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria se curata de functionarii lenesi

Primaria se curata de functionarii lenesi

Pentru prima data in istoria postdecembrista a Primariei Craiova, functionarii institutiei si-ar putea pierde locurile de munca din cauza dezinteresului si a lipsei de eficienta la serviciu. Constantin Virfanescu este primul functionar caruia Comisia de Disciplina a hotarât sa ii fie desfacut contractul de munca pentru abateri repetate.


Criticati la tot pasul de cetatenii nemultumiti de modul in care lucreaza, functionarii publici din Primaria Craiova ar putea ramâne fara slujbe dupa ce municipalitatea a luat o decizie fara precedent: „eliminarea“ din organigrama a celor care trag chiulul si cheltuiesc degeaba banii publici. Pâna acum, indiferent de boacanele pe care le faceau, functionarii scapau ieftin cu o mustrare sau cu o sanctiune salariala. Primul vizat cu desfacerea contractului de munca este un angajat al Serviciului Banca de Date, Cadastru, Masuratori Topo, din cadrul Directiei de Urbanism, Constantin Virfanescu. Functionarul a intrat in vizorul sefilor inca de anul trecut, când pentru activitatea depusa in primarie a fost notat cu calificativul nesatisfacator. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, evaluarea a avut in vedere absentele repetate si nemotivate de la serviciu. „A fost discutat in Comisia de Disciplina prima data in 2005, unde nu a primit nici o sanctiune. Atunci, potrivit raportului intocmit de membrii comisiei, cazul a fost clasat, deoarece conform Legii nr. 188/1999, un functionar poate fi sanctionat abia dupa ce a avut abateri repetate. Saptamâna trecuta, Constantin Virfanescu a intrat din nou in atentia Comisiei de Disciplina, intrunita pe 31 mai, care a decis sa ii fie desfacut contractul de munca incheiat cu primaria. Motivul: intârzieri repetate la locul de munca si nefinalizarea la termen a diverselor lucrari care ii fusesera trasate ca sarcina de serviciu“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Masura concedierii functionarului public va intra in vigoare insa abia dupa ce va fi parafata de primarul Antonie Solomon.


Virfanescu ar contesta decizia de concediere


Edilii spera ca aceasta initiativa sa bage frica in restul angajatilor si sa ii faca sa isi schimbe atitudinea in relatiile cu cetatenii. Ieri, functionarul acuzat ca nu isi face treaba pentru care e platit habar nu avea ca urmeaza sa ramâna fara un loc de munca, peste câteva zile. Acesta aflase ca intr-adevar cazul lui fusese discutat in Comisia de Disciplina, insa sustinea ca nu stie ca a primit si un verdict. „Nu m-a informat nimeni despre acest lucru. Nu cred totusi ca a fost luata o astfel de masura, din cauza asta nu pot sa va spun mai multe. Toate problemele au plecat de la calificativul nesatisfacator pe care l-am primit anul trecut. Daca voi fi anuntat ca urmeaza sa imi fie desfacut contractul de munca intentionez sa fac contestatie pentru ca nu ar fi o decizie corecta“, a precizat Constantin Virfanescu. Acesta a mai spus ca, pentru a-si face dreptate, ar putea sa actioneze in judecata primaria.


In schimb, Constantin Mateescu, presedintele Comisiei de Disciplina, a declarat ca pedeapsa data lui Virfanescu ar putea sa fie micsorata doar de edilul-sef. „Abia dupa ce primarul va semna raportul comisiei o sa stim cu exactitate ce se va intâmpla cu respectivul functionar public“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII