20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAjutoare umanitare pentru sinistrati

Ajutoare umanitare pentru sinistrati

Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar cu titlu gratuit in limita sumei de 930.000 RON ( 9,30 miliarde de lei vechi) pentru familiile din judetele Calarasi, Dolj si Gorj, ale caror locuinte au fost afectate de inundatiile si alunecarile de teren din acest an.


Ajutorul va consta in 40 de constructii usoare din elemente modulare, destinate familiilor sinistrate din judetul Gorj, 60 de tone de motorina si zece tone de benzina. Combustibilii vor asigura functionarea pompelor si utilajelor folosite la transportul pamântului si nisipului, in vederea consolidarii digurilor.


Locuintele modulare si combustibilul provin de la Administratia Nationala a Rezervelor Statului (ANRS). Transportul produselor pâna la locul indicat de Prefecturile Calarasi, Dolj si Gorj se va efectua in regim de urgenta cu mijloace auto din dotarea unitatilor teritoriale din subordinea ANRS.


Schimbarea, sub orice forma, a destinatiei produselor acordate ca ajutor din rezervele de stat este interzisa si atrage, dupa caz, raspunderea civila, administrativa, disciplinara sau penala.


Autoritatile locale din judetul Gorj vor asigura pentru zona sinistrata locatia pentru amplasarea constructiilor usoare din elemente modulare, energia electrica necesara iluminatului si, dupa caz, incalzirea din sursa electrica, grupuri sanitare si surse de apa potabila.


Pe masura finalizarii reconstructiei locuintelor pentru persoanele sinistrate, prefectura Gorj va prelua constructiile usoare, care vor fi transmise Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS