19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Machiaj de ocazie

Pentru un machiaj reusit, fie de ocazie sau de fiecare zi, site-ul ele.ro va recomanda sa tineti cont atât de textura si culoarea tenului, dar si de culoarea parului. Iata câteva sugestii care va pot fi de ajutor in cazul in care va pregatiti sa participati la un eveniment deosebit si nu va este la indemâna sa apelati la ajutorul unui make-up artist profesionist.


Brunetele si nuantele calde


In primul rând, trebuie sa alegeti un fond de ten adecvat. Daca pielea dumneavoastra este uscata, vi se potriveste unul pe care trebuie sa scrie „hidratant“, iar in cazul in care este grasa, produsul trebuie sa aiba specificatia „mat“ sau „regularizator“. Tenul mixt apreciaza tipul „balance“, iar pielea obosita – „liftante“. Incercati nuanta pe dosul mâinii. Nu uitati sa aplicati fondul de ten si pe gât si in zona superioara a pieptului daca purtati o rochie decoltata.


Urmeaza fardul de obraz: aplicati-l pe pometi cu o pensula speciala, apoi retusati cu vârful degetelor. Culorile potrivite sunt portocaliu si aramiu pal.


Fardul de ochi e bine sa fie intr-o nuanta apropiata de culoarea si luciul aramei. Pe pleoapa de sus trasati o linie subtire, de-a lungul genelor, folosind un eye-liner maro. Cu un dermatograf de aceeasi culoare trasati o dunga pe partea umeda a pleoapei inferioare. Pentru gene, folositi un rimel cu o nuanta apropiata, chiar mai inchisa. Urmeaza buzele, pentru care alegeti un ruj mat in culoare aramei. Desenati-le intâi conturul cu un creion special, aplicati rujul, iar deasupra intindeti un strat subtire de gloss transparent.


Blondele si culorile tari


Alegeti fondul de ten tinând cont de recomandarile anterioare referitoare la tipul de ten. Treceti apoi la fardarea obrajilor. Folositi nuante de rosu, care dau o usoara senzatie de imbujorare. Aplicati fardul cu pensula pentru pometi, oblic, spre tâmple. Accentuati frumusetea ochilor optând pentru un fard gri spre albastru. Cu un betisor de machiaj subtire, trasati o urma de fard si pe marginea de sub gene a pleoapei inferioare. Pe arcada puneti acelasi rosu pe care l-ati aplicat pe pometi. Desenati conturul pleoapelor superioare cu un eye-liner albastru metalizat, iar pentru pleoapele inferioare, folositi un dermatograf gri sau albastru. Aplicati rimel de acceasi culoare albastru inchis sau negru. Pentru buze alegeti un ruj de culoare roz-viu, iar deasupra aplicati un gloss transparent.


Recomandari pentru un machiaj impecabil


Pentru ca machiajul sa fie reusit ochii trebuie sa fie odihniti. Chiar daca toate lucrurile sunt pe ultima suta de metri, nu va neglijati si incercati sa dormiti suficient, sa adormiti la aceeasi ora in fiecare seara. Astfel veti evita aparitia pungilor inestetice, cearcanelor si a ochilor umflati. Dimineata spalati-va fata cu apa rece, insistând in zona ochilor. Apa intensifica circulatia si pielea dumneavoastra va fi mult mai ferma si tonifiata. Seara, dupa demachiere, folositi seruri, geluri speciale pentru zona ochilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS