11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMihnea Iancu - olimpic de aur al Craiovei

Mihnea Iancu – olimpic de aur al Craiovei

Creativitatea deosebita, puterea de munca si ambitia sunt doar câteva dintre calitatile prin care Mihnea Iancu a devenit unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului National „Carol I“ din Craiova.
De-a lungul celor peste opt ani de când participa la concursuri de matematica, a obtinut premii insemnate, clasându-se de fiecare data printre primii pe podium.


Mihnea este elev in clasa a XI-a. Din clasele primare, copilul a dovedit reale talente si inclinatie deosebita spre matematica. Mosteneste impreuna cu fratele sau aceeasi pasiune ca a tatalui lor, Ion Iancu, un cunoscut profesor de matematica aplicata, care preda la Facultatea de Matematica din Craiova. Inca de pe acum, Mihnea are un viitor bine conturat.


Premii insemnate pâna la obtinerea medaliei de aur…


In clasa a III-a, Mihnea Iancu a participat la primul lui concurs de matematica, o confruntare pe echipe, la care impreuna cu colegii lui au reusit sa obtina premiul intâi. Apoi, indrumat de tatal sau, dar si de invatatoare si profesori, adolescentul a inceput sa participe la olimpiadele judetene, calificându-se apoi la cele nationale. In clasele a VII-a si a VIII-a a obtinut mentiune la olimpiada nationala, iar in clasa a IX-a mentiune si medalie de argint. In clasa a X-a a obtinut premiul III si medalie de aur, iar in clasa a XI-a premiul I si medalie de aur. Pe lânga inclinatia pentru cifre, Mihnea este un bun elev si la fizica si informatica.


Bun coleg, cu spirit de echipa…


Profesorii Colegiului National „Carol I“ il considera pe Mihnea un elev deosebit, care a dovedit o maturitate ce ii depaseste vârsta.


„Este un bun elev, cu o mare putere de munca si o creativitate deosebita. S-a dovedit a fi un bun coleg, cu spirit de echipa. Nu a existat concurs la care Mihnea sa nu participe si sa nu obtina rezultate. A fost de trei ori selectionat in lotul largit al României pentru olimpiada internationala de matematica. L-am avut pe Mihnea ca elev din clasa a V-a, intr-un fel ma pot lauda ca eu l-am format, bineinteles, cu sprijinul constant al familiei“, a mentionat Carmen Georgescu, profesor de matematica la Colegiul National „Carol I“ din Craiova.


Mihnea ramâne insa un adolescent ca toti ceilalti. Dupa orele dedicate zilnic matematicii, in timpul liber ii place sa joace biliard cu prietenii si ping-pong.


Doua milioane pentru un olimpic national


Premiile câstigate insa la olimpiadele nationale sunt mai mult decât simbolice, profesorii Colegiului National „Carol I“ incercând pe cât posibil sa gaseasca sponsori pentru a le oferi elevilor mici recompense.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS